3 knep på hur du får parfymen att hålla längre

När man sprutar parfym så vill man ju att den ska hålla länge också. Här är 3 knep på hur du får din parfym att hålla längre.

3 knep på hur du får parfymen att hålla längre

1. Spraya parfymen på återfuktad hud.

Har du fet hud så kommer parfymen att hålla längre på dig. Har du torr hud,  så ska du smörja dig med en body lotion innan du applicerar din parfym. För att få bäst effekt så använd gärna en body lotion från samma serie och samma märke.

Man kan även ta vaselin eller en fet kräm på stället man applicerar parfymen.

2. Förläng parfymens livslängd.

Många tror att man ska ha parfymen i badrummet och det ska man inte. Stor temperaturs skillnad på parfymen är inte bra för parfymen. Man kan ha dom antingen i en låda eller garderob, det viktigaste är att parfymen står mörkt och inte för varmt.

Utsätt inte parfymflaskor för onödig skakning för då riskerar den att tappar lukten eller att doften förändras.

3. Bra ställen att applicera din parfym.

Spraya din parfym där du känner puls, exempelvis på halsen, handlederna och bakom öronen. På dessa områden är kroppen nämligen varmare vilket gör parfymdoften mer intensiv.

Parfym sätter sig bättre på hår än ren hud. Är man inte rädd för att skada håret kan man ta ett sprut i håret. Jag personligen gör alltid den 🙂

Gnugga inte in parfymen efter att du har applicerat den. Många har för vana att applicera parfym på handlederna och sedan gnugga dem mot varandra. Men det kan förstöra partiklarna och förändra parfymens doft.

Följ:
Dela inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.