Shoppa min stil

ring
Pärlor
väska
väska
klänning
Vit blus
Skjorta ormskinn
Nude pumps
Svarta pumps
Satinkjol
Grön plisserad kjol
Rutig kavaj
Svart kavaj
Stövletter
Ormskinn stövletter
5   57
25   123
27   237
18   210
21   180

5 extra lediga dagar på ett år för föräldrar

5 extra lediga dagar på ett år för föräldrar.

Vet ni vad, det är väldigt sällan jag pratar politik i bloggen. Men eftersom det snart är val så är det passande. Det är ingen hemlighet att jag röstar på Socialdemokraterna. Detta inlägg handlar inte om att jag ska övertala någon till vad de ska rösta på utan detta handlar om frågor som är viktiga för mig. Saker som jag tycker är viktiga i samhället och vilket parti som står närmast mina värderingar.

För mig är det viktigt med ett fungerande samhäll där alla har samma möjligheter och förutsättningar. Alla ska ha samma rätt till sjukvården, alla föräldrar ska ha möjlighet att köpa medicin till sina barn. Nu har vi gratis medicin till barn tack vare dom röda. Vilket jag tycker är riktigt grymt. Även fast jag själv aldrig behövt utnyttja det så är jag glad att det finns.

Trygga jobb, rättigheter för dom anställda, kollektivavtal, LAS osv. Glöm inte att där finns en hel del anställa inom ex butik som mestadels är kvinnor som aldrig får en heltidsanställning. Många av dessa har barn som man ska försörja.

Alla ska ha samma förutsättningar till skola och stöd. Fungerande förskolor, polis. Ja listan kan bli hur lång som helst.

Vi som har jobb, stabil ekonomi, är friska, kan ge våra barn det mesta. Ska inte glömma att man vet aldrig vart livet kan leda en. Idag har du det bra och nästa dag vet man aldrig. Man vet aldrig vilken lott man drar i livet och vart man hamnar.

Ett förslag från dom röda

5 extra lediga dagar på ett år för föräldrar. Det vill säga att föräldrar som arbetar får 5 lediga dagar var per år som de kan ta ut när barnen inte kan vara i skolan på grund av lov, planeringsdagar eller liknande. Detta skulle gälla barn mellan 4-16 år.

Ett förslag som jag tycker är super bra. Många föräldrar har inte möjlighet att planera sin semester ordentligt då de måste anpassa sig till lov och planeringsdagar. Jag vet själv, min sons förskola har 3 planeringsdagar per år där lärarna planerar sin verksamhet och förskolan är stängd. Då måste man ta semester för att vara hemma med sitt barn. Sen ska vi inte prata om läkarbesök, tandläkarbesök osv som alla med barn ska gå på. Alla har inte möjlighet att gå ifrån sitt jobb i 2 timmar och sedan komma tillbaka.

Jag röstar för medmänsklighet och solidaritet.

 

Följ:
Dela inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?