5   70
39   214
30   159
21   203
19   180
21   174
24   170
7   162
15   162
11   157

Senaste inläggen

 • Fullspäckad torsdag

  Fullspäckad torsdag
 • Rea på Busnel

  Rea på Busnel
 • Favoriter från YSL

  Favoriter från YSL
 • Att pussla ihop det

  Att pussla ihop det

Att tänka på när du tar ut pengar i bankomat utomlands

Att tänka på när du tar ut pengar i bankomat utomlands.

Har ni varit med om att när ni tar ut pengar u bankomat att där tas en stor summa i avgift? Eller när ni betalat med kort utomlands och valt den svenska valutan att där också dras en avgift?

Jo det är nämligen som så att dom utländska bankerna tar en egen avgift. När du ex väljer att betala med kort eller att ta ut pengar. På skärmen får du om du vill betala i den svenska valutan. Då ser du beloppet direkt på displayen eller om du ska betala i den valutan där du befinner dig. Eller om du ska ta ut pengar i bankomaten så får man ett meddelande. Såhär mycket ska du ta ut i den utländska valutan så mycket blir det i svenska pengar. Eller så väljer du fliken – din bank omvandlar valutan och då får du inte den svenska valutan på displayen. Man ska alltid ta så att den egna banken omvandlar valutan för det blir mycket billigare.

Dubbelkolla alltid med din bank innan du reser. Men för oss som har Handelsbanken så lönar det sig att banken omvandlar valutan för vi betalar inget extra för uttag. 

Men däremot när du betalar med kort så tar alltid den utländska valutan. Tar du omvandlingen till svenska kronan så får du betalar onödiga avgifter oavsett vilken bank du har.

Idag skulle vi ta ut 500 kuna ( Kroatiska valutan) som enligt bankomaten skulle bli 801:- svenska kronor om vi valde det alternativ. Men jag tog att min bank skulle omvandla och då blev det istället 730:- svenska kronor. Det är ändå 70:-, tänk om man då ska ta ut det dubbla vilket man ofta gör så blir det 140:-. 

Så om ni har några andra tips -att tänka på när du tar ut pengar i bankomat utomlands så kommenterar gärna.

Följ:
Dela inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?