NOSTALGI

Denna resan har verkligen varit Nostalgi på hög nivå. Har varit underbart att träffa familj och bara umgås men även åka på olika utflykter och uppleva saker.

Ska berätta väldigt kort om min bakgrund. Jag föddes i Slavonski Brod som ligger i Kroatien men bodde bl.a. i Bosanski Brod. Men på den tiden fanns det inga gränser utan det var före detta Jugoslavien. Men vi fick fly till Sverige på grund av krig.

Vi åkte över till den delen i Bosnien där några av mina familjemedlemmar hade hus. I den delen där jag föddes är det bara en flod som delar Bosnien och Kroatien. Och där jag som liten sprang runt och lekte. Det var verkligen en märklig känsla att komma till ett ställe där man lekte som barn och nu finns inget kvar, bara minnen. När vi åkte runt med bilen i dessa byar så såg det i princip ut som nedan på bilden. Vissa människor bor kvar i dessa byar trots att det är helt dött och tomt. Vissa “skolor” är lika små som ett litet rum för där går så få barn. Och vart man än kör så påminns man om krig då det fortfarande finns så mycket spår.

Min morfar berätta att man måste ha ett starkt psyket för att återvända till ett hem som man byggt upp och lagt in så mycket energi och pengar, och nu finns inget kvar. Allt är förstört och det finns bara spår efter allt krig. Att det gör ont i hjärtat att se.

Krig är så fruktansvärt och borde vara förbjudet. All vapen borde vara förbjudet och länder borden gå ihop för att stoppa all eländet. Men det är väl för dyrt 😏.

Följ:
Dela inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.