Shoppa min stil

no products

Recept på Laxfilé med risoniröra

Varannan vecka får vi hem Viktväktarnas matkasse från City Gross (adlink) och hela familjen älskar den. Men mest för att man sparar tid och varannan vecka slipper man faktiskt tänka på vad man ska laga för mat. 

Klicka HÄR (adlink) så kommer du till kassarna.

För några dagar sen lagade jag maträtten nedan. Super enkelt och smidigt. Måste säga att risoniröran var något av det godaste jag ätit på länge. Vår lilla killen älskade maten 🙂

Recept på Laxfilé med risoniröra

Rätten är för 4 personer och tar 30-40 min. 

INGREDIENSER:
250 g risoniröra
1 grönsaksbuljongtärning
500 g lax
salt & peppar
0,5 gul paprika
250 g körsbärstomater
1 schalottenlök
2 tsk flytande margarin
2 dl fraiche 5%
1-2 tsk dijonsenap

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Lägg i buljongtärningen i vattnet.
3. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Strö över salt och peppar och ställ in i ugn ca 10-12 minuter.
4. Skär paprika i bitar, halvera tomaterna och hacka löken. Fräs löken i margarin i en stor kastrull tills den blir mjuk och lite genomskinlig. Blanda i paprika och låt fräsa på hög värme under omrörning i 4-5 minuter (tillsätt lite vatten om det blir torrt i kastrullen).
5. När risonin är klar, häll av vätskan och vänd ner risonin i kastrullen med grönsaker. Blanda i tomater, fraiche, dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt.
6. Servera laxen med risoniröran.

Tips!
För en lite mjukare smak välj gärna honungsdijonsenap. Bra också att blanda ut senapen i fraichen innan det blandas med risonin.

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?