Gjorde denna super goda grytan igår kväll. Det är ett recept lånat från Viktväktarna. Känner verkligen att jag är igång och ikväll är det första invägningen, spännande 🙂 Återkommer med en uppdatering ikväll.
1 potion innehåller 12p.
Ingredienser:
- 600 g Nöt högrev (fett bortskuret)
- 2 tsk Margarin flytande 80%
- 1 st, gul/gula Lök
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 250 g Morot
- 200 g Rotselleri
- 1 tsk Timjan
- 1 st Lagerblad
- 1 st Citron
- 2 dl Matlagningsvin, vitt
- 1 burk(ar) Tomater, hela konserverade
- 1 msk Kalvfond
- 1 msk Tomatpuré
- 1/2 knippe(n) Persilja
- 3 dl Sallad
- 800 g Potatis
- 1 dl Lättmjölk 0,5%
- 1 tsk Margarin flytande 80%
Instruktioner:
Dela köttet i bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp 2 tsk margarin i en gryta och bryn köttet tills bitarna fått en fin yta. Ta upp ur grytan. Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och rivet citronskal. Häll i matlagningsvin, hela tomater, kalvfond och tomatpuré. Rör om väl. Späd ev med lite vatten. Lägg ner köttet i grytan och låt puttra på svag värme under lock i 1 timme och 30 minuter. Strö över persilja innan servering. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och 1 tsk margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera köttgrytan med potatismos och sallad.