Shoppa min stil

no products

Recept – Variant på Osso buco 

Gjorde denna super goda grytan igår kväll. Det är ett recept lånat från Viktväktarna. Känner verkligen att jag är igång och ikväll är det första invägningen, spännande 🙂 Återkommer med en uppdatering ikväll. 


1 potion innehåller 12p.

Ingredienser: 

  • 600 g Nöt högrev (fett bortskuret)
  • 2 tsk Margarin flytande 80%
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 250 g Morot
  • 200 g Rotselleri
  • 1 tsk Timjan
  • 1 st Lagerblad
  • 1 st Citron
  • 2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 1 burk(ar) Tomater, hela konserverade
  • 1 msk Kalvfond
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1/2 knippe(n) Persilja
  • 3 dl Sallad
  • 800 g Potatis
  • 1 dl Lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk Margarin flytande 80%

Instruktioner: 

Dela köttet i bitar. Krydda med salt och peppar. Hetta upp 2 tsk margarin i en gryta och bryn köttet tills bitarna fått en fin yta. Ta upp ur grytan. Skala och hacka lök, vitlök, morötter och rotselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad och rivet citronskal. Häll i matlagningsvin, hela tomater, kalvfond och tomatpuré. Rör om väl. Späd ev med lite vatten. Lägg ner köttet i grytan och låt puttra på svag värme under lock i 1 timme och 30 minuter. Strö över persilja innan servering. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och 1 tsk margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak. Servera köttgrytan med potatismos och sallad.

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?