Shoppa min stil

Sandaletter
Beige pumps
Svarta pumps med rosett
V-ringad blus
Volangtopp
Finstickad top
Plisserad kjol – gråbeige
Plisserad kjol – rostbrun
Missoni parfym
Yves Saint Laurent Black Opium
Chloé Faye väska
Saint Lauren Sac De Jour väska
Saint Laurent Kate väska
13   203
11   259
20   386
50   374
17   408

Shopping i London

I samarbete med Fabio.

Shopping i London

Bara ett par timmars flygning bort har vi en av Europas bästa shopping-destinationer, London. Tack vare lågprisflyg samt att pundet ligger på en bra nivå just nu kan det bli en mycket lönsam affär att åka dit för att shoppa. Speciellt för den som vill hitta de där lite udda fynden som kanske inte finns här i våra butiker. Många tänker nog automatiskt på Oxford Street när man tänker på London och shopping men faktum är att den här staden har så mycket mer att erbjuda sina shoppare än de stora varuhusen. Åk dit och botanisera bland mindre boutiquer och marknader så kommer du absolut att komma hem med någonting unikt.

Marknader

Passa på att leta efter unika kläder på någon av Londons alla marknader. Den här staden har gjort sig känd för sitt utbud av marknader där man kan köpa det mesta. Vissa har öppet alla dagar i veckan medan vissa bara slår upp sina portar på helgerna. En av stadens största marknader är Camden Market som tidigare bara hade öppet på lördagar. Nu för tiden går det bra att besöka den alla dagar i veckan även om just lördagarna bjuder på extra många försäljare. Marknaden är uppdelad i olika områden med olika tema och här kan du hitta allt från kläder med goth-stil till outfits som passar till nästa raveparty från Cyber Dog. Här hittar du också kilovis med second hand och då menas bokstavligt eftersom att en del kläder säljs per kilo.

Second hand och trend

Vill du känna dig lite extra trendig ska du bege dig till stadsdelen East End för att besöka Spitalfield Market. Denna räknas som Londons modemarknad nummer ett och besöks ofta av berömdheter som Madonna och Kate Moss. Bästa second hand hittar du på Brick Lane Market, också denna i de östra delarna av London. Marknaden har öppet på söndagar men gatan är väl värd ett besök alla veckans dagar.

Sök dig bort från centrum

Vill du hitta de riktigt unika små butikerna rekommenderas det att du söker dig bort från de mest centrala delarna av London. Det här är en stor stad och det finns många mindre centrum och High Streets i stadens olika bostadsområden som erbjuder en helt annan typ av utbud än varuhusen på Oxford Street. Kensington High Street erbjuder en skön blandning av stora kedjor och mindre boutiquer med unika kläder, speciellt de mindre tvärgatorna kan bjuda på överraskningar och lägre priser. Åk norrut så kommer du till Hamstead High Street som kantas av en rad mindre butiker med exklusivt utbud. Som gjort för att få med sig de där speciella kläderna hem.

Runda av med Afternoon Tea

Efter en lång dags shopping kan det vara skönt att unna sig ett riktigt Afternoon Tea. Ingenting kan vara mer engelskt. En av de obligatoriska ingredienserna är en liten delikat sandwich. Det sägs att den fick sitt namn efter Greven av Sandwich som hade för vana att äta en köttbit mellan två brödbitar för att hålla händerna rena när han spelade kort.

Tidig morgon

Känner du nu att du ändå vill ta en sväng förbi de stora varuhusen för att fylla på med lite vanliga basplagg till bra pris finns det tips på hur du ska undvika den värsta trängseln. Du kan antingen ta tunnelbanan ut till den enorma gallerian Westfield White City i Shepherd’s Bush. Eller så går du upp tidigt och är på plats direkt när Primark på Oxford Street öppnar, klockan åtta, måndag till och med lördag.

Följ:
Dela inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?