10   116
4   108
13   215
21   227
31   245
20   206
37   249
43   296
18   257
16   197

Senaste inläggen

 • Rea på Filippa K basplagg

  Rea på Filippa K basplagg
 • Graviduppdatering vecka 30 & att bli storebror

  Graviduppdatering vecka 30 & att bli storebror
 • Moheda träsandaler på Rea.

  Moheda träsandaler på Rea.
 • Rund spegel i Rosèguld

  Rund spegel i Rosèguld

Skambud till influencers

Skambud till influencers.

Detta är et ämne jag tycker vi borde prata om. Hur mycket skambud vi influencers får från flera olika håll, både stora som små. Vet inte hur många Mail per dag jag får med skambud. Idag fick jag en som ville erbjuda 30 euro för ett inlägg som jag tar 250 euro för. Skäms man inte att komma med ett sådant skambud.

Att skriva ett sponsrat inlägg på bloggen som dessutom är SEO anpassat, tar tid att skriva. Där får dessutom företaget som ger skambud en bra publicitet för en billig peng.

Influencers måste bli bättra på att faktiskt ta betalt för de jobb man utför. Tänker man då 30 euro det är inte ens 300:-, sen ska man dra av skatten på det. Helt sjukt faktiskt. Vi är några stycken som pratat ihop oss och håller en bra prisnivå. För det blir lönedumpning om någon lägger sig under bara för att få in dom här 100 lapparna. Man gör sig själv en otjänst.

Jag la ut mailet ovan på my story på Instagram. Och där va flera stycken som hörde av sig och skrev att dom fått exakt samma skambud. Av dom som hörde av sig var det ingen som tacka ja till budet på 30 euro.

Följ:
Dela inlägget

4 Kommentarer

 1. 20 september, 2018 / 2:57 e m

  Sen är det bloggare som inte inser att deras bloggar inte ä värda något knappt för dom har ingen trust i Google. Dom flesta som vill ha 2000 skulle jag säga borde ligga på 1200kr

  Bloggare har ingen aning vad trust är och vad deras sajt är värd!

  • Anna
   Författare
   20 september, 2018 / 6:20 e m

   Det handlar ju inte bara om Google ranking utan all arbete man faktiskt lägger ner på att fota skriva och rekommendera. För om jag har en viss grej på mig så handlar det inte bara om ranking utan att min följare faktiskt vill köpa och har ett förtroende för mig.

 2. Katarina
  21 september, 2018 / 1:07 e m

  Det finns även bloggare som vilseleder sina läsare när de klart och tydligt har ett samarbete med företaget ifråga och struntar helt i att märka korrekt både på bloggar och Instagram. De ska ju sälja en produkt tjänst och få en viss provision på detta men struntar i som sagt att göra korrekt. Brukar aldrig köpa något pga. Detta. ?

  • Anna
   Författare
   21 september, 2018 / 1:17 e m

   Har skrivit om detta i ett annat inlägg om hur viktigt det är att märka ut sponsrade inlägg på bloggen och varför man ska göra det. Har jag ett samarbete med ett företag i min blogg så är det för att jag verkligen kan rekommendera företaget till mina läsare. Såklart blir det tråkigt när man tappt förtroendet men å andra sidan handlar det om vilka samarbeten man gör. Om man ex byter frisör varje månad och rekommenderar olika då har jag inget förtroende för sådana bloggare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?