Hej finisar
Vi har haft matkasse och det har funkar hur bra som helst, lillen äter också maten vilket känns super bra. Maten är jätte god och hela familjen kan äta den. En helt ny rätt för mig var Spagetti frittata, och dem gick hem hos oss alla. Jag gjorde inte riktigt enligt recept, hoppade över 4:an och 5:an och la den istället i en pajform och in i ugnen. Funkade helt perfekt.
Nu ska jag slänga på mig träningskläder och möta upp Jenny för invägning och träning.
30-40 min
0,5 ask körsbärstomater
1 tsk olivolja
2 ägg
4 msk riven lagrad hårdost
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk olivolja
1 dl gräddfil
1 msk torkad basilika
1 krm salt
80 g lufttorkad skinka
2. Finhacka tomaterna och fräs dem några minuter i olja.
3. Vispa samman ägg, tomatfräs, riven hårdost, salt och peppar. Blanda i spagettin.
4. Hetta upp ett teflonjärn med hälften olja och häll i pastasmeten och tryck till så att den blir kompakt. Stek den på medelhög värme i ca 8-10 minuter. Skaka pannan med jämna mellanrum så att den inte fastnar. Det ska bli en gyllenbrun krispig yta.
5. Vänd frittatan genom att ta en rund tallrik och lägg den över frittatan och vänd stekpannan så att frittatan hamnar på tallriken. Ta därefter resten av oljan i pannan och låt frittatan glida ner i pannan och stek den på medelhög värme i ytterligare ca 8-10 minuter.
6. Blanda gräddfil och basilika, smaka av med salt.
7. Stjälp upp frittatan på samma sätt som när du vände den, d v s med hjälp av tallriken. Servera med basilikacreme och lufttorkad skinka.Tips.
Smaksätt pastasmeten med hackad vitlök, oregano eller tryffelolja.
Låter gott! Måste testas… är nyfiken på vad du tyckte om rosa blusen från Hm?
Författare
Jag har lagt ut den på bloggen nu 🙂