Shoppa min stil

Manolo
Parfym
Jo Malone parfym
Jo Malone badolja
Gucci puder
Gucci läppstift
Gucci läppstift
Gucci puder
Gucci läppstift
YSL parfym
YSL parfym
Locktång
Varmluftsborste
Örhängen
Klänning
Beige kappa
Svart kappa
Brun blus
Blus
Pyjamas
18   91
28   169
23   226
48   303
56   322

5 års kontrollen

5 års kontrollen.

I veckan var jag iväg på 5 års kontroll med Matteo. Man ska egentligen få en kallelse till BVC men jag tror att på grund av Corona så glömde dom oss. Jag fick ringa och påminna dom några gånger och till slut fick vi en tid. Det är verkligen helt galet hur snabbt tiden går.

5 års kontrollen gick jätte bra. Jag var väldigt nervös eftersom Matteo skulle få vaccin. Jag känner honom och vet hur sjukt envis han är. Bestämmer han sig för att han inte kommer ta den så kan jag muta honom med vad som helst, det kommer inte funka.

Men det gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Jag sa inget till honom innan att han skulle få vaccin, men andra barn har pratat om det på förskolan så han listade ut det. Men väl på plats så förklarade vi att det finns en magisk salva som man tar på och det gör inte ont. Men sköterskan råkade glömma den när hon gav honom vaccinet så han var lite arg på henne. Samtidigt som han var sjukt stolt att han tog vaccin utan magisk salva.

En lång 5 åring på 120 cm som väger 21 kg. Han ligger över sin kurva. Men sen så är båda vi långa så det är inte så konstigt. Matteo var däremot väldigt stolt och glad över att han klarade testerna som sköterskan gav honom.

Biverkningar av vaccinet

Matteo får alltid feber i flera dagar när han får detta vaccin. 5 års vaccinet är för Difteri, stelkramp, kikhosta som man även får vid 3,5 och 12 månader enligt vaccinations programmet. Vid alla dessa tillfällen har han fått otroligt hög feber. Men däremot Valentino reagerar inte alls, så det är helt individuellt hur barnen reagerar.

Man kan läsa mer om de olika vaccinen på folkhälsomyndighetens hemsida. Jag vet att det är delade meningar kring det här med vaccin. Det är ett beslut som var och en får ta, vi valde att följa vaccin programmet.

Följ:

2 Kommentarer

 1. 6 december, 2020 / 9:21 e m

  Vi har alltid gett vaccin också och jag förstår inte dem som inte tycker man inte ska. Syftet är ju att döda ut de sjuldommar som barn faktiskt vissa kan dö av. Samt man gör det ju för att det är vad de rekomenderar. Det är ju för barnens bästa. Så är helt ening med dig att man ska ta. Vår tös gillar inte heller att ta sprutor så vi får faktiskt också en tös som är väldigt arg. Oftast går det ju bra tillsist i alla fall. Bra att det gick bra för Matteo

  • Anna
   Författare
   6 december, 2020 / 9:23 e m

   Ja men samma här. Det är så svårt när man ska ha beslut över en liten människa och man vill ju verkligen göra det bästa för sina barn .

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?