Shoppa min stil

no products

Baby Mattel 14 dagar gammal 

God morgon fina ni

Har precis gett lillkillen lite mat så han är nöjd medan jag passar på att bloggar. Idag är vår lilla kille redan 14 dagar gammal, alltså hur snabbt går inte tiden, det är helt galet. Dom här 14 dagarna har vi bara fokuserat på honom och knappt ens hållt koll på vilket datum eller vilken dag det är. Nu är man i en bebis bubbla 😀 

Lillkillen mår bra och sover för det mesta. För några dagar sen hade han jätte ont i magen, då jag åt bönor och han var gasig hela tiden och vägrade sova. Nu har jag läst på lite mer om vad man kan äta och vad man ska undvika när man ammar. På livsmedelsverket står det att man kan äta det mesta med måtta utom vissa fisksorter. Men jag får passa mig med viss mat då han är så liten och hans tarmar utvecklas forfarande. Tror det är så individuellt och som förälder känner man sitt barn bäst.

Om nätterna så väcker han mig ungefär var 2,5 timme och då vill han äta. När han väl ammar om natten så blir han nöjd efter 10 min. Vi använder fortfarande vårtnapp, igår testade jag utan vårtnapp och han greppar den och suger ett sug sen släpper han den. Jag försöker öva med honom utan vårtnapp men då blir han så himla arg och skriker, lilla busunge 😀 Ska nog ringa amningshjälpen och se vilka tips dom kan komma med. Känner någon av er igen er så får ni jätte gärna komma med tips.

Eller så får vi helt enkelt köra på med vårtnapp. Det enda jobbiga är när man är ute eller iväg, tills man får på vårtnappen och sen måste man tvätta och koka den varje dag. Hade varit så himla skönt att få slippa den. Vi får väl se om lillkillen samarbetar med mig.

Så himla kul att ni är så många som tittar in pch det verkar vara en hel del nyblivna mammor och gravid 😀 Kom gärna med tips om vad ni vill läsa i min blogg. 

Puss på er 😀 

 

Följ:
Dela inlägget

2 Kommentarer

 1. ida
  3 oktober, 2015 / 9:56 e m

  Hej
  Jag har lite tips och önskemål om vad jag vill läsa.
  Jag vill läsa allt om amningen och babyn och allt annat runtomkring.
  Som t. ex. när du skrev om amningen och hur de tjatade. Sen hur du skrev om vårtnappen att du inte kan ha den med för att du måste koka den efteråt.
  Allt sånt är det INGEN som skriver om, varken i bloggar eller böcker eller tips-sidor för nyblivna mammor.
  Jag har noll erfarenhet och det är intressant att veta sådana saker, sånt som man inte vanligtvis pratar om. Som att du börjat promenera men väntar med träningen. Jag trodde att man kan kunde röra sig efter att ha fött barn och att man inte kan ta med sig en nyfödd utomhus.
  Sen undrar jag en sak men det kommer väl längre fram. Hur ska du göra med amningen på vintern om du är utomhus? Ska han dricka ur en flaska då eller får han vänta tills du kommer inomhus?

  Tack för en underbar blogg 🙂

  • anna
   Författare
   4 oktober, 2015 / 1:27 e m

   Tack för din kommentar och tips, håller med dig där. Ni kommer självklart få läsa mer om dom “riktiga” grejerna i min blogg.

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?