Shoppa min stil

no products

Förlossningsberättelse del 1 / 29 timmars förlossning

Äntligen har jag fått ihop tid att skriva ihop förlossningsberättelsen iallafall halva delen. Hade en förlossning på 29 timmar och vid flera tillfällen trodde jag inte att jag skulle klara det.

Förlossningsberättelsen


Torsdag morgon den 17:e september började mina värkar klockan 05.00 på morgonen. Redan klockan 8.00 ringde jag och prata med en barnmorska som sa till mig när du har värkar varje 4 minuter så ringer du tillbaka. Klockan hann slå 10.00 samma dag när jag ringde tillbaka och berätta att nu var smärtan så pass stark och jag hade värkar mellan varje 4 till 3 min. Så barnmorskan sa att vi skulle komma in till förlossningen.

Vi tog oss in till Malmö förlossning och när dom undersökte mig vid ca 10.30 så var jag öppen 1 cm. Det första jag fråga var -ligger bebisens huvud rätt nu. ( Anledningen varför jag fråga var för att jag känner fler som fött under den senaste tiden där barnet varit fixerat men pga att huvudet varit lite snett har dom inte kunnat föda vaginalt och det har fått bli akut kejsarsnitt) Då säger hon lite halvt skeptiskt – ja alltså han är fixerad men han ligger lite snett men han kommer sjunka ner och vända sig. Min första tanke blev då jaha då lär det bli akut kejsarsnitt.

Eftersom jag var öppen bara 1 cm men hade täta värkar så föreslog sjuksköterskan att jag kanske skulle gå hem. Men jag sa direkt att det går inte då jag är livrädd och plus att jag sa till min sambo jag känner på mig att något inte står rätt till. Tror att de också var skeptiska och lät mig stanna för annars skickar dom hem en om man inte är öppen tillräckligt.

Jag passade även på att ta ett bad, som jag från början var sjukt skeptisk till men det var nog bland det bästa jag gjort. Kan verkligen rekommendera att man tar ett bad då man blir avslappnad och inte känner värkarna på samma sätt. Jag satt i badet i säkert 3 timmar när sjuksköterskan kommer in för att mäta lillkillens puls som i den stunden ligger på 190 (normalt mellan 110-150 , i samma sekund får jag panik och flyger upp ur badkaret.

image

image

image

Följ:

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?