Shoppa min stil

YSL shine läppstift
YSL rött matt läppstift
Armani läppstift
Tom Fors kroppsolja
Gucci solpuder
YSL primer
Ljusblåa favorit jeans
Blåa favorit jeans
Svarta favorit jeans
Svart Tweed jacka
Svart kavaj
Tiffany & Co
Amika varmluftsborste
Amika värmeborste
Sinful adventskalender
25   174
56   257
32   220
51   275
39   281

Gör ett eget vax

Hur du gör ett eget vax där hemma – Få ett vaxrecept för släta ben!

Är du trött på att hålla på att raka benen förjämnan eller känner att det blir dyrt att prova olika hårborttagningsmedel? Läs hela guiden här på ProduktExperter hur du vaxar benen med ett hemmagjort vax. Låter det som en bra idé?

Vi kommer ge dig recept på hur du kan göra ditt eget vax och du använder endast naturliga produkter som du förmodligen har hemma såsom strösocker, citronsaft och vatten. Svårare än så är det inte att göra vax på hemmaplan.

Bästa receptet för hårborttagningsvax

Det vax du tillverkar hemma är ett så kallat sockervax och är ett mycket skonsamt sätt att ta bort hår på benen. Att använda sockervax är trendigt i USA och nu har även svenskar fått upp ögonen för denna vaxningsmetod.

Innan du börjar tillverka ditt eget sockervax, bör du vara medveten att socker kan bli oerhört varmt och ge brännskador. 

Recept på sockervax:

 • 2 dl strösocker/brunt socker
 • 0,5 dl kallt vatten
 • 0,5 dl saft från citron

Instruktioner:

 1. Du häller allt socker i en kastrull med tjock botten.
 2. Du häller i vattnet och saften från citron. Rör bara så att allt socker blir blött.
 3. Sätt kastrullen på en spisplatta och hetta upp blandningen så att den börjar koka.
 4. När blandningen av socker, citronsaften och vattnet kokar, tar du kastrullens handtag och gör cirkelrörelser så att sockret inte bränner fast i botten. Gör detta med jämna mellanrum.
 5. Låt blandningen puttra några ett antal minuter och se till att den inte bränns.
 6. När väl blandningen ser ut som honung gör du en kultest (Ta lite från blandningen med en tesked och doppa den sedan i mycket kallt vatten. Ta blandningen mellan fingrarna och går den att forma till en kula, då är vaxet klart.) 
 7. Ta bort kastrullen från spisplattan och häll blandningen direkt ner i en glasburk som är diskad.
 8. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Tänk på att den kan vara extremt varm!

När det har svalnat tillräckligt kan du börja vaxa dina ben mothårs och lägg en tygremsa och spänn huden ena handen och dra av tygremsan medhårs med den andra handen. Tygremsorna kan du sedan tvätta och återanvända tills nästa gång du ska vaxa benen med ditt hemmagjorda vax av socker.

Vilka är fördelarna med vax som du har gjort själv?

Använder du vax tillverkat av socker så finns det flera fördelar jämfört med bivax. Bland annat applicerar du sockervaxet när det är rums tempererat, vilket gör att du inte riskerar att bränna dig. Du behöver inte heller vara orolig att få en allergisk reaktion, om du inte tåler socker, citronsaft eller vatten vill säga.

När väl håret är borta på benet, minskas även risken för att du ska få inväxta hårstrån. Hårstrån som växer inåt kan leda till cystor som irriterar. Vaxet gör också huden mjuk och len, perfekt för dig som har torr hud. Vaxrester på benet tvättas enkelt bort med varmt vatten.

Gör eget vax hemma

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?