Shoppa min stil

Ysl Nr 12 läppstift
Svarta jeans
Blåa jeans
Dyson
Le Couvent parfym
Tarte Concealer
Ysl Nr 12 läppstift
Svarta jeans
Blåa jeans
Dyson
Le Couvent parfym
Tarte Concealer
Ysl Nr 12 läppstift
Svarta jeans
Blåa jeans
Dyson
Le Couvent parfym
Tarte Concealer

Här är tio vanliga missar du ska undvika i ditt cv

Hittade denna artikel på msn och tänkte passa på att lägga upp. Det är många som har problem med att skriva CV och sen blandar ihop med personligt brev. Här kommer super bra tips som är viktiga att tänka på.

1. Tråkig in­ledning

Många går rakt på att lista jobben, men det ser inte så kul ut. Börja med en rubrik och en kort summering av vem du är, vad du kan och vad du vill. Använd en proffsig bild om du väljer att ha ett foto, inga konstiga selfies eller party­bilder.

2. Fel ordning

En del börjar med att lista sina första jobb. Men de är förmodligen inte de mest intressanta för rekryteraren. Använd därför omvänd kronologisk ordning. Börja med det senaste du gjort vad gäller arbeten och utbildningar. 

3. För långt

För långa cv:n riskerar att inte bli lästa till slutet. Speciellt om personen som rekryterar är stressad eller har många ansökningar att gå igenom. Ditt cv bör vara två, max tre sidor långt och bara innehålla arbeten, erfarenheter och ­utbildningar som är relevanta för den aktuella tjänsten som du söker. 

4. Ingen beskrivning av resultat

Många cv innehåller bara arbetsplats, titel och kort information om vad arbetet innebär. Till exempel: ”Butikssäljare på företaget x där jag sålde träningskläder”. Men det säger inte så mycket. Beskriv även vad rollen innebar och vilka resultat du uppnådde. 

5. Inte anpassad till tjänsten du söker

Att inte anpassa cv:t till tjänsten som söks är ett vanligt misstag. Gör olika cv för olika tjänster, speciellt om du har en bred bakgrund. Att du arbetat som tandsköterska är förmodligen inte viktigt om du söker en tjänst som informatör. 

6. Svårläst layout och krångliga typsnitt

En del satsar på en flashig layout, men oftast blir det bara svårläst. Rörig struktur och finurliga typsnitt kan också ställa till det och bidra till att rekryteraren missar viktig information. Välj en stilren layout, ett lättläst typsnitt och en enkel struktur.

7. Oväsentliga detaljer

Gå inte in för mycket på detaljer. Det gör bara cv:t onödigt långt och krångligt att läsa. Håll dig till sådant som ökar dina chanser att få jobbet. Berätta inte om alla säljtävlingar du vunnit, alla fritidsintressen du har, och skippa årets och förra årets omsättning för företagen du jobbat på.

8. Överdrifter

Överdrivna meriter förekommer titt som tätt. Skriv inte att du har gått fordonstekniskt gymnasium om du lärt dig jobbet i familjens verkstad. Förr eller senare kommer sanningen fram. Naturligtvis är det bra att sälja in sig själv, men gör det på en nivå du kan stå för. 

9. Underdrifter

”Jag hjälpte chefen …”, ”jag fixade lite …” sådana formuleringar imponerar inte på någon, men slinker lätt med om självkänslan är låg. Var ­modig. Skriv på ett sätt som ger en rättvis bild av vem du är och vad du kan. Till exempel: ”Jag hade chefens förtroende att ta fram budgetrapporter”.

10. Stavfel

Stavfel är vanliga, så använd rättstavningsprogram och läs igenom ditt cv noga. Be även någon annan läsa. Förvånansvärt många ­stavar också fel på företagets och rekryterarens namn. ­Dubbelkolla så att det blir rätt.

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?