Shoppa min stil

no products

Har fått igenom kejsarsnitt

Har fått igenom kejsarsnitt.

Hej raringar.

Äntligen har jag fått igenom kejsarsnitt, det har inte varit helt enkelt. Lillen har fortfarande inte vänt sig och efter som jag är omföderska så bokat man in kejsarsnitt i vecka 39.

För er som vill läsa hela storyn om varför jag inte vill göra ett vändningsförsök kan göra det – HÄR-.

Samtal med barnmorskan.

Det har inte varit helt enkelt och ska jag vara ärlig så kände jag mig helt slut i huvudet. Men efter samtal med barnmorskan om att jag verkligen inte ville ha ett vändningsförsök så skickade hon remiss till Lund. Samma dag ringde Lund och bokade in mig på samtal och undersökning till dagen efter.

Den dagen fick jag träffa först en undersköterska som tog en massa prover och därefter en överläkare. Överläkaren försökte fortfarande att övertala mig till att göra ett vändningsförsök och jag kände mig helt förvirrad och slut i huvudet. Som tur är hade jag min sambo med mig som fick ta över samtalet och bara men hallå lyssnar du inte på henne hon vill ej ha vändningsförsök. Jag var så slut i huvudet och det kändes som att allt bara hade blivit för mycket så jag klarade knappt av att prata. Så hon tänkte väl kanske att hon kunde få mig på andra tankar. Så mannen fick bestämt flika in och bara fråga vad är nästa steg för hon vill inte. Kändes riktigt skönt att ha med honom som stöd och kan verkligen rekommendera det till alla, ta med er partner som stöd.

Planerat kejsarsnitt.

Överläkaren berättade lite kring kejsarsnittet och att jag därefter ska träffa narkosläkaren och vi ska gå igenom min hälsa. Därefter fick jag prata med en super söt tjej som är narkosläkare och hon gick igenom hur allt skulle ske.

När jag väl kom ut från sjukhuset kändes det som att jag skulle spy och svimma samtidigt. Kände mig så svag och trött i kroppen. Men det känns åtminstone skönt att veta vad som ska hända och om värkarna kommer igång tidigare vad som händer då. Jag är en person som måste veta och planera så jag kan ha kontroll över situationen.

Jag vill helst föda normalt och är han vänd när det är daga för kejsarsnitt så kommer vi att avboka snittet.

Så just nu återstår det att vänta på denna lilla killen och se om han vänder sig. Vänder han sig så blir det en vanlig förlossning. Ska inte ljuga, är sjukt nervös inför en vanlig förlossning med. Men hellre det än kejsarsnitt. Jag tror att jag kommer känna det tydligt när han vänder sig för då kommer han sparka uppåt istället för neråt. Håller tummarna.

Har fått igenom kejsarsnitt

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?