Shoppa min stil

no products
38   134
67   318
8   203
55   322
26   301

Hitta perfekt rött läppstift!

Hitta perfekt rött läppstift!

Ett rött läppstift i sminkväskan är ett måste, men hur hittar man då rätt nyans? Jag ska ge er några skönhetsknep att tänka på.

Att hitta den perfekta färgen är inte det enklaste.

1. Följ hudens undertoner för att hitta rätt nyans.

Följ hudens undertoner för att hitta rätt nyans. För att hitta din underton, kolla på undersidan av handleden. Om ådrorna ser blå ut har du kalla undertoner, men om ådrorna ser grönaktiga ut så har du varma undertoner.

Precis som din hud, så har även läppstiften en underton. Varma läppstift har ofta en orangeröd ton när du ser på det. Kalla läppstift har ofta en blå-röd, som en djup rosenröd ton.

Vill du ha röda läppar som man lägger märke till: Välj en röd som har undertoner motsatta din huds underton. Om du vill ha en chic look: Välj en röd ton som har samma undertoner som din hud.

2. Testa läppstiftet innan du köper det.

Jag vet att detta är rätt känsligt, men testa läppstiftet innan du köper det. Butikerna har väldigt bra produkter som faktiskt rensar läppstiftet som gör den helt ofarlig att prova på läpparna.

För även om du tycker att läppstiftet ser varmt eller kallt ut så kan det bli helt annorlunda när den kommer på läpparna. Har du naturligt mörka läppar så kan även en orange-röd se lite kall eller röd-blå ut.

3. Ska du ha matt eller glans?

Prova dig fram vilken konsistens du vill ha. Ska det bara en krämig röd eller en matt röd. Jag upplever att en matt röd är mer iögonfallande. Tänk även på att använda pp penna så att läppstiftet inte lägger sig i vecken eller går utanför läpparna.

Hitta perfekt rött läppstift!Hitta perfekt rött läppstift!

 

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?