Shoppa min stil

no products

Marknadens grymmaste bilkameror

Reklam för prylstaden.se

Hos prylstaden.se hittar du Sveriges bästa utbud av bilkameror och dashcams. En bilkamera kallas också dashcam, används för att filma er färd och skydda er vid en eventuell olycka. Jag ville gärna veta mer så jag kollade faktiskt lite olika videos för att se hur det funkar. Men det häftiga är att där finns bilkameror med stötsensor som alltså börjar filma vid en eventuell krasch eller stöt. Men det finns också bilkameror som också sätts igång automatiskt så fort bilen börjar rullar och filmar då hela färden. Däremot är bilkameror väldigt populär i utlandet och i vissa länder är det till och med lag att bilarna måste ha bilkamera eller dashcam som det också kallas. Men egentligen så underlättar det extremt vid en krock eller händelse om man har bilkamera. Men allting finns då inspelat och lättare att bevisa.

Bilkameror/ Dashcam

En bilkamera eller en dashcam placerar man i bilens körriktning. Fördelen med en bilkamera eller dashcam är att den filmar om du är med om en olika eller om du får vara med om något som händer framför din bil. Men dom flesta bilkameror som ni hittar hos prylstaden har fått bra betyg i olika bilkamera test. Finns också bilkamera med GPS, finns också så man kan ha bilkamera både fram och bak.

Något som dock är intressant är om bilkameror är lagligt? Det har däremot aldrig varit olagligt men däremot tveksam fråga. Men Högsta Förvaltningsdomstolen har gett sitt svar, bilkamera är laglig att använda eftersom den manövreras av föraren. Man räknar den som en vanlig kamera och inte en övervakningskamera. Detta underlättar för försäkringsbolagen när en skada inträffar att få in en video som dokumenterat hela händelseförloppet.

Här nedan kommer två .riktigt bra alternativ för dig som är ute efter bilkamera. 

Asgari Dashcam pro DMS

Asgari dashcam pro

Looking for Something?