Shoppa min stil

Veronica Virta
Silkestop
Kjol i läderimitation
Marc Jacobs Highlighter
Concealer
17   86
9   206
23   267
21   257
44   490

Mjölkprotein allergi, amning & skuldkänslor

Mjölkprotein allergi, amning & skuldkänslor.

För ca 1 vecka sen tog jag beslutet att sluta amma Valentino. Den 29:e december fyllde han 4 månader, så jag har alltså ammat honom i nästan 4 månader. Anledningen till varför jag sluta amma är att det har visat sig att Valentino har mjölkprotein allergi. Dessutom fick han eksem på det och har kliat sig något fruktansvärt. Stackaren har rivsår på hela kroppen. Även fast än jag körde mjölkfri kost så tyckte jag det var extremt svårt. Ibland råkade jag äta något som innehöll pytte lite mjölk protein och då fick han utslag direkt. Han är väldigt känslig.

Sluta amma

Eftersom det kliat enormt mycket på honom och han har varit så orolig så bestämde jag mig för att ge mjölkprotein fri ersättning och sluta med amningen helt och hållet. Jag kände skuldkänslor eftersom jag ammade Matteo i 6 månader och Valentino ammade jag i knappt 4 månader. Men beslutet kändes rätt och jag följde min magkänsla.

Nu har han fått mjölkfri ersättning i någon vecka och mår jätte bra. Utslagen är nästan helt borta och han är så mycket lugnare. Han sover flera timmar i sträck på natten och är inte alls orolig längre. Jag hoppas bara han växer från allergin. Och enligt barnmorskan och läkaren är det väldigt ovanligt att man behåller allergin som vuxen.

Någon som jag däremot tycker är helt fantastiskt i vårt underbara Sverige. Det är att alla barn får ” gratis ” sjukvård samt medicin på recept. Eftersom Valentino är mjölkprotein allergiker så får han ersättningen utskriven på recept som hade kostat oss tusenlappar i månaden. Jag skriver gratis i parantes eftersom det är skatten vi betalar, ja ni förstår. Men fortfarande så tycker jag att det är fantastiskt att alla får samma förutsättningar, spelar ingen roll ohyra mycket pengar du har, alla får och har rätt till samma vård.

Mjölkprotein allergi, amning & skuldkänslor

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?