Shoppa min stil

no products

Mjölkproteinallergiker.

Mjölkproteinallergiker

God morgon raringar.

Fredag och trots att jag är hemma så är det något speciellt med fredag. Alla känns så himla glada på fredagar.

Ligger i sängen med mitt kaffe och njuter av lugnet. Killarna sover fortfarande. Idag ska jag nämligen till läkaren med Valentino då barnmorskan misstänker mjölkproteinallergi. Jag har nämligen i två omgångar fått sluta med mjölkprotein (eftersom jag heltidsammar) för att se om utslagen försvinner. Han har små prickar över hela kroppen och idag ska vi träffa läkaren för att se vad den säger. Jag märker att det kliar på honom och har fler gånger per dag s-märkt honom med Mini Derm.

Jag hoppas bara att det är torr och irriterad hud och inget allvarligt. Jag tänker mig att är han mjölkallergiker så kommer det var så jobbigt. Men vi får helt enkelt se vad läkaren säger.

Någon som har erfarenhet och kan ge något tips? Syns kanske inte helt på bilden, men där är även små röda prickar på magen och ryggen.

Följ:
Dela inlägget

6 Kommentarer

 1. 6 december, 2019 / 9:26 f m

  Alla våra tre barn har varit mjölkprotein allergiker och det är egentligen inte så konstigt. Komjölk är jättestarkt för magen och innehåller otroligt mycket hormoner, den ska ju mata en kalv som växer betydligt mer än vi människor. Våra barn har fått sådana utslag på bröst/mage som senare gått upp i ansikte. De har varit gosiga och gnälliga pga mage. Det har varit som natt och dag när vi övergått till mjölkfritt. Magen fungerar så fint, inga gaser eller läckande blöjor. Inte gnälligt och inga utslag m.m. Jag ammar min tredje nu, vi äter ingen mjölk hemma så hon inte får i sig via amningen heller. Rekommenderar dig att testa! Barnen mår mycket bättre!

  • Anna
   Författare
   6 december, 2019 / 1:15 e m

   Tack snälla. Jag har testat mjölkfritt och det har hjälpt lite men inte jätte mycket och sen när jag ätit kvarg då har det kommit mer och även på ryggen. Men det är kanske något i min kost som jag missat så jag ska se över det en extra gång och vara extra försiktig.

 2. 7 december, 2019 / 7:14 f m

  Små bebisar är ofta känsligare än äldre och kan därför vara känsliga mot just mjölkprotein, men det växer oftast bort när dom blir några år. Har ni någon i släkten med mp-allergi? Både min mamma, min bror, jag och mina döttrar är mp-allergiker och det tre sig likadant för alla, extrema magknip så man vill ligga på golvet och åma sig, kaskadspyor, diarré och utslag i värsta fall. Tänk på att om du ska testa mp-fritt så bör du göra det helt fritt i en längre tid då mjölkprotein ligger kvar i kroppen ett längre tag. Skriv gärna om du undrar mer!?

  • Anna
   Författare
   7 december, 2019 / 3:44 e m

   Tack snälla för tipset. Nej där är faktiskt ingen i vår familj som har det. Igår fick jag tips av läkaren att ta kortison och efter att jag smörjde honom 1 gång så är utslagen borta. Där var någon som sa om ägg också så jag ska testa mig fram ?

 3. Anna Waldén
  8 december, 2019 / 10:32 e m

  Mjölk är inget för iss människor. Bara för kalvar. Tycker det ser ut som eksem. Sa det ngt om atopisk eksem. Det fick min minsta diagnostiserat. Krya på Valentino.

  • Anna
   Författare
   8 december, 2019 / 11:06 e m

   Ja barnmorska nämnde eksem och att vi ska smörja med både kortison och Mini derm

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?