Shoppa min stil

no products

Nyttigt recept – Lasagne med aubergine

IMG_8989 IMG_8988 IMG_8987 IMG_8986 IMG_8985Igår blev det lasagne som stod på menyn och istället för pasta plattorna använde jag aubergin. Gjorde extra mycket så vi har matlådor, tråkigt att behöva laga mat varje dag. Måste säga att det blev riktigt gott, aubergine gav extra smak.

Ingredienser
10-12 portioner

– 1 kg 10% nötfärs.
– 2 påsar knorr lasagne blandning.
– 7,5 dl mjölk
– 13 dl vatten
– 2 stora aubergine
– 1 msk olivolja

Tillagning

– Sätt ugnen på 220 grader.
– Värm stekpannan och häll över nötfärsen. Låt stekas i ca 15 minuter tills det fått lite färg.
– Tillsätt knorr lasagne blandning och låt det stekas en stund.
– Tillsätt vatten och mjölk och låt småkoka.
– Under tiden, skala aubergine och skär i tunna skivor.
– Stek aubergine på lågt värme i några minuter på vardera sida tills dom fått färg.
– Sedan gör du precis som vanligt. Tar en slev och häller lasagne röran i botten på en lagom stor avlång form och därefter fördelar du aubergine ovanpå röran och upprepar tills du nått toppen på formen.
– In med allt i ugnen i ca 20 min.
– Serveras med sallad.

Smaklig spis 😀

 

 

Följ:

2 Kommentarer

  1. 11 januari, 2015 / 3:29 e m

    Mycket intressant och upplysande blogg!

    • anna
      Författare
      11 januari, 2015 / 7:37 e m

      Tack snälla 😀

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?