Shoppa min stil

Manolo
Parfym
Jo Malone parfym
Jo Malone badolja
Gucci puder
Gucci läppstift
Gucci läppstift
Gucci puder
Gucci läppstift
YSL parfym
YSL parfym
Locktång
Varmluftsborste
Örhängen
Klänning
Beige kappa
Svart kappa
Brun blus
Blus
Pyjamas
18   138
19   237
36   310
18   212
24   303

Så stylar du plisserad kjol

Innehåller reklam genom annonslänk för H&M.

Ett plagg som jag nyligen fått en förkärlek för är, plisserad kjol. Jag har alltid tänkt att jag inte passar i plisserad kjol. Men efter att ha prova några stycken kände jag att detta plagg passar mig perfekt. Jag menar, varför skulle den inte passa mig?! Ibland känns det som att man själv får för sig saker. Däremot tycker att en plisserad kjol faller så himla snyggt och passar vilket tillfälle som helst.

Men något som jag tycker är avgörande för hur den sitter ÄR hur man stylar en plisserad kjol. Under 40 och 50 taket räknades en plisserad kjol som ett basplagg i varje kvinnas garderob. Den plisserad kjolen hade sedan en paus i modevärlden men har sedan kommit tillbaka.

Så stylar du plisserad kjol

Den plisserade kjolen är väldigt enkel att styla. Men det man kan tänka på är vilket tillfälle är du du ska använda kjolen och utifrån det styla den. Nedan tänkte jag visa er hur jag stylar den. Ni kommer märka att jag älskar att styla den med antingen en knytblus eller en tweed kavaj eller jacka. Men man kan även ha en stickad tröja till, eller en fin t-shirt eller varför inte ett fint linne med spets detaljer. Känns som att man kan göra den listan hur lång som helst. Allt handlar om vad du trivs i och vilken stil du har.

Hittade en del plisserade kjolar på H&M som jag tycker är prisvärda och sitter otroligt fint på.

Mina tips.
Så stylar du plisserad kjol ​
Är du osäker på vilken färg du ska ta så är svart plisserad kjol alltid ett säkert kort. Denna svarta kommer från H&M och kostar 349:-. Jag valde att styla denna looken med en vit knytblus får att få en mer klassisk och elegant look. Men annars tänker jag att man kan ha en vit t-shirt eller ett linne med spets och en kavaj över. Super snyggt.
Så stylar du plisserad kjol ​
Här är precis samma plisserade kjol som ovan fast i ljusbeige. Tycker denna färgen är otroligt läcker, går lite åt guld tycker jag. Denna valde jag att styla med ett klassiskt och enkelt minne för att sedan lyfta hela looken med en tweedkavaj med gulddetaljer.
En läcker grön plisserad kjol som jag stylat med en vit knytblus. Precis som jag tipsade ovan så kan man styla denna också med en fin t-shirt eller ett snyggt linne med spets. Eller varför inte en stickad tröja när det är lite kallare. Som sagt så finns det många olika sätt att styla en plisserad kjol.
Rosa satin plisserad kjol och en svart tweed jacka.
Grön satin plisserad kjol. Som ni märker så älskar jag att styla mina plisserade kjolar antingen med knytblus eller en tweed jacka.
Följ:

2 Kommentarer

 1. Sophie
  14 mars, 2020 / 4:42 e m

  Snyggt! Gillar plisserade kjolar men inte köpt någon så jag tycker det är svårt med skor. Vart kommer dina skor ifrån på alla bilderna? Vad har man sen på fötterna till sommaren utan strumpbyxor?

  • Anna
   Författare
   14 mars, 2020 / 5:27 e m

   Tack. Oh jag men se där, missa helt att tipsa om vad man kan ha på fötterna. Jag har haft både pumps och stövletter till mina kjolar. Tycker man kan ha sandaler med öppen tå också. Sneakers och t-shirt om man vill ha en mer avslappnad look. Jag föredrar gärna lite klack till kjolarna 🥰

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?