Shoppa min stil

no products

Ungsbakad lax med klyftpotatis och sparris

Hallo fina läsare

Denna söndag spenderar jag på soffan, både idag och igår har jag kännt mig sådär extra seg. Märks att lillkillen växer och mår bra då han tar all min energi hahha. Har lyckats fixa iordning lite grejer i våra garderober men nu tog det stopp och jag måste åka iväg till Ikea för att köpa till lite grejer. Det får dock bli en annan dag. Ska strax iväg och storhandla, börjar bli slut på frukt här hemma 😀

Idag tillagade jag ungsbakad lax med ekologiska klyftpotatis och sparris till. 

– Krydda laxen med fiskkrydda, salt, peppar och lite chili. 

– In med laxen på ca 220 grader i ca 35 minuter. Efter halva tiden tar du ut den och tar på lätt creme fraiche och pressar en halv citronklyfta. Avsluta med att strö på dill och in med den i ugnen resten av tiden.

– Skär ekologiska potatis med skal i klyftor och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Ta två matskedar olivolja på potatisen och rör om. In med dom i ugnen ca 35 min. 

– Stek sparrisen på lågt värme i ca 5 minuter, häll sedan i vatten och koka i ca 5-10 min. Tänk på att ha en hög kant på stekpannan.  

– Serveras med valfri sås och försk sallad. Smaklig spis 😀 

       

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?