Shoppa min stil

no products

Behöver man verkligen en ny iPhone?

Den nya iPhone 12 släpptes nyligen och det blev en ganska livad diskussion. Den nya modellen gick på över 12 000 kronor, inte illa för en ny mobil som man sedan byter ut efter några år. Det är dock inte alla som har råd med en splitterny mobil, än mindre när de kostar så här mycket.

 

Det är något som kan få en att börja fundera över huruvida det är nödvändigt att hela tiden köpa en ny mobil, istället kunde man hålla nere kostnaderna genom att välja begagnade prylar framför nya. Visserligen finns det inte många begagnade enheter som kan mäta sig med de nyaste modellerna, men man kan hitta den föregående modellen för ett ganska lågt pris på nätet. En iPhone 11 Pro Max är exempelvis väldigt billig om man köper den begagnad.

Mer miljövänligt att köpa begagnat

Det är också mycket bättre för miljön att köpa begagnade prylar. När du köper något nytt bidrar du till att fler enheter produceras. Självklart vill många ha nya prylar, men det kan vara värt att köpa en begagnad enhet för att minska produktionen, eftersom den redan är tillverkad och har använts av en föregående ägare.

 

Samtidigt ska man inte tro att skicket behöver vara en total katastrof. Det finns gott om begagnade mobiler i bra skick och du kan själv bestämma vilket skick den ska vara i. Även om det skulle bli billigt, behöver man kanske inte köpa en mobil som har en helt sprucken skärm. Mobilen kan ofta hålla i flera år, även om de är begagnade, och du sparar samtidigt in gott om pengar när du köper en enhet som redan använts av någon.

Nyaste iPhone är otroligt dyr

Den nya modellen är otroligt dyr och det är antagligen många som inte kommer att ha råd med den, eller som helt enkelt inte vill lägga ned pengarna på den. Då kan man antingen köpa en föregående modell, antingen i nytt eller begagnat skick, eller så kan man vänta ett tag till den nya modellen blir tillgänglig på marknaden för ett lägre pris. Köper du den begagnad kan du i vissa fall få en mobil för halva priset, trots att skicket är hyfsat bra.

 

Det här är inte begränsat till mobiler. Du kan hitta prisvärda datorer, surfplattor och annan teknik för bra priser när du väljer att köpa begagnat. En ny speldator kan lätt gå på mer än tiotusen, men när den är begagnad kan du får den för hälften och du har fortfarande en bra dator i ett par år. Om du tar hand om sakerna väl, kommer mobilen eller datorn hålla länge.

Behöver man verkligen en ny iPhone?


Looking for Something?