Shoppa min stil

no products

Farligt förlossningsmedicin som ges på svenska sjukhus!

Farligt förlossningsmedicin som ges på svenska sjukhus!

En av punkterna i mitt förlossningsbrev är att jag absolut inte vill ha ämnet Cytotec ifall dom behöver sätta igång mig. Varför då? Vet inte hur många av er som känner till det. Men själv kände jag inte till det förrän en tjej la ut en artikel om det på Facebook. Cytotec är medicin avsedd för magsår och inte igångsättning. Det kan leda till att babyn får syrebrist med hjärnskador som följd. Detta medicin används även för att göra ett fullbordat missfall hemma och många har varit nära på att dö av blodförlust. Det sjuka i allt det här är att man använder detta medicin på svenska sjukhus för att sätta igång förlossning. Hur sjukt är inte det?

Anledningen varför man använder just detta medel är såklart av ekonomiska skäl. Är inte kvinnor och barn värda mer än då?

Jag födde vår första son i Malmö och blev igångsatt, har inte kollat min journal vad de använde. Men eftersom Malmö är en av dom sjukhuset som använder Cytotec (enligt dagens nyheter som ringde runt och gjorde en granskning för något år sedan). Så tror jag chansen är stor att jag själv fått medicinen.

Jag har försökt kolla upp och googla runt om jag kan hitta någon uppdaterad information om detta på nätet men har inte lyckats hitta något. Känns som att allt tystas ner då det handlar om pengar.

Farligt förlossningsmedicin som ges på svenska sjukhus!

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?