Shoppa min stil

no products

Graviduppdatering vecka 30 & att bli storebror

Graviduppdatering vecka 30 & att blir storebror.

Igår gick jag in i vecka 30 och enligt appen är 72,9% av graviditeten avklarad och nu är det 76 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag tycker tiden går otroligt snabbt och det skriver jag varje gång i Graviduppdateringen. Känns som att jag gör graviduppdatering hela tiden.

Bebisen är nu ca 36 cm och väger ca 1,43 kg i början av veckan. En del barn börja lägga sig rätt nu men huvudet neråt och jag tror inte han lagt sig neråt för jag känner inga sparkar uppåt utan mer på sidan och neråt. Han rör sig för fullt och sträcker mycket på sig, vilket kan kännas.

Mina sammandragningar har börjat och det är vanligt. Det är livmoderns sätt att träna inför förlossningen. Jag känner mig lite smått nervös inför förlossningen. Men för övrigt mår jag bra, jag jobbar och rör mig så mycket som möjligt. Sitter jag för länge kan jag jag får ont i svanskotan men annars mår jag bra. Sömnen går också bra, vaknar kanske två gånger för att gå och kissa men annars är jag utvilad. Det enda jag kan känna är att jag borde varit mer noga med mina knipövningar. Känns inte trevlig när jag ska nysa eller hosta för då måste jag stanna och knipa till. Men jag fortsätter att göra knipövningar även om inte det är det enklaste under graviditeten.

Storebror.

Matteo har börjat ställa väldigt mycket frågor om bebisen och att han ska komma snart. Han vill gärna att bebisen ska sova i hans rum och han har berättat för alla att han ska bli storebror. Vi har sagt att lillebror ska köpa en present till honom när han kommer till sjukhuset så han pratar om det också. Ska gå till affären med honom så han får köpa en present till bebisen också.

Graviduppdatering vecka 30 & att bli storebror

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?