Ingredienser:
- 1 gul lök
- 1⁄2 solovitlök
- 1 paprika
- 1 msk paprikapulver
- 11⁄2 tsk mejram
- 1 tsk kummin
- Ca 500 g blandfärs
- 1 tsk soja
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater 1 dl va?en
- 2 msk kalvfond
- 4 port bulgur/couscous
- 11⁄2 dl turkisk yoghurt
- Matolja
- Salt & peppar
Gör såhär:
- Hacka lök och vitlök.
- Tärna paprika.
- Fräs allt i olja ca 2 minuter. Tillsätt? paprikapulver, mejram och kummin. Låt fräsa ca 1 minut.
- Tillsätt? färsen och stek ?tills den är genomstekt, krydda med salt och peppar. Häll över soja, tomatpuré, krossade tomater, va?en och fond. Låt koka ihop under lock ca 10-15 minuter.
- Koka bulgur eller couscous e?fter paketets anvisningar. Smaka av grytan med salt och peppar och servera med grynet och en klick yoghurt.