- 1⁄2 gul lök
- 1⁄2 påse bladspenat
- 1⁄2 dl vi? matlagningsvin
- 3 dl va?tten
- 2 msk hummerfond
- 21⁄2 dl grädde
- Ca 600 g spätt?a
- 1 romanesco
- Ca 300 g morött?er
- 2 msk olivolja
- Salt & peppa
Gör så här:
- Sätt? ugnen på 180 grader.
- Hacka lök och spenat.
- Fräs löken lätt?, den ska inte få färg. Häll över vin och låt koka in. Tillsä?tt vatt?en, hummerfond och grädde. Låt koka ca 5 minuter. Red av med maizen och smaka av med salt och vitpeppar.
- Krydda fi?sken med salt och vitpeppar. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsform.
- Vänd ner spenaten i såsen och häll över ?sken. Sä?tt in i ugnen ca 15 -20 minuter.
- Dela romanescon i mindre bukett?er. Koka i saltat va?tten ca 3-5 minuter.
- Skala och riv morö?tter.
- Häll av romanescon. Blanda med morö?er, olivolja, salt och svartpeppar. Servera ti?ll ?fisken.
I samarbete med Mat och Ro får ni 200:- rabatt på valfri kasse när ni uppger Anna i kassan.