Shoppa min stil

no products

Allergi mot myggbett!

Allergi mot myggbett.

My gad vilken morgon vi haft. Börja redan igår. Lillen vakna med svullna bett över hela kroppen. Jag tyckte det såg ut som myggbett men var ändå osäker då det såg alldeles för svullet ut. Sen så var han även svullen i ansiktet. Vi ringde till Kry igår och han fick utskrivet Aerius mot svullnad och klåda. Läkaren sa att han fått allergi mot myggbett. Så vi åkte till apoteket och hämtade ut den och han fick sin första dos. Sen var allt bra hela dagen och han mådde hur bra som helst.

Men idag på morgonen när han vakna så var de ena ögat jätte svullet och myggbetten såg ännu vätte ut än igår. På vissa ställen fanns det även lite vätska i dom. Jag ringde till Kry och fick rekommenderat att åka in till vårdcentralen så dom kan titta på såren och även göra rent. Så jag tog med lillen till kontoret i väntan på läkartiden. Väl hos sjuksköterskan var det inte mycket som hände. Vi fick rekommenderat en salva och hon orkade inte ens göra rent såren för hon tyckte inte det behövdes. Jag förstår säkert att dom har mycket att göra men åtminstone tvätta rent såren. Hon märker att jag är orolig och det är inte så att vi åker in ofta.

Jag får helt enkelt köpa deostick mot myggor och smörja in honom med den.

Jag tar jätte gärna emot tips om ni har några knep. Vad jag har förstått så är det rätt många som reagerar mot myggbett.

På bilden nedan har svullnaden ändå hunnit lägga sig. Såg ännu värre ut.

Följ:

3 Kommentarer

 1. 5 juni, 2019 / 8:58 e m

  Fy vad jobbigt.
  Hoppas ni hittar en fungerande lösning så ni kan må bra allihopa.

  Doften av Lavendel brukar verka avskräckande på myggorna.

 2. Annica
  16 juni, 2023 / 8:40 e m

  Ser att de är från 2019 men dottern är också allergisk mot myggbett och de sväller mycket. Vi gav henne Ebastin och så får hon aerius också. Men jag använde aerius lokalt också och smörjde bettet med aerius och då gick svullnaden ner otroligt mycket fortare än vad det brukar. 🙂

  • Anna
   Författare
   18 juli, 2023 / 8:56 f m

   Tusen tack för tipset Annica. Ska faktiskt testa detta då han blivit biten igen och svullnat. Ha en fin sommar.

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?