Shoppa min stil

Ysl Nr 12 läppstift
Svarta jeans
Blåa jeans
Dyson
Le Couvent parfym
Tarte Concealer
Ysl Nr 12 läppstift
Svarta jeans
Blåa jeans
Dyson
Le Couvent parfym
Tarte Concealer
Ysl Nr 12 läppstift
Svarta jeans
Blåa jeans
Dyson
Le Couvent parfym
Tarte Concealer

Allt du behöver veta om fransförlängning

Allt du behöver veta om fransförlängning.

För någon vecka sen var jag hos bästa Eldina på Derma Salong i Malmö, ni kan läsa inlägget och även ta del av ett erbjudan – Fransförlängning för att spara tid. Men det är så mycket okunskap kring fransförlängning och därför frågade jag bästa Eldina om hon kunde ställa upp på en intervju. 

Allt du behöver veta om fransförlängning

Vad är viktigt att tänka på när man göra fransförlängning? 

1. Att man tätt inpå behandlingen inte använder mascara eller lösfransar. Fransarna ska vara rena och inte feta av mascaran. Använder man lösögonfransar så klumpar limmet sig och det fastnar partiklar och bakterier på fransarna.

Ju renare dina egna fransar är, desto bättre hållbarhet resulterar påbyggnadsfransarna. 

2. Det är superviktigt att noga kolla igenom bilderna på instagram eller hemsidan hos den som utför arbetet av fransförlängning. Om bilderna är redigerade, zooma in och se igenom bilderna noggrant.

Många säger att fransförlängning sliter på ens egna fransar, vad ska man tänk på för att det ska slita så lite som möjligt?

1. Fransarna blir slitna om fransstylisten har använt för mycket lim, som gör att det blir extra tyngd på dina egna fransar.

Vilka produkter fransstylisten använder spelar stor roll.

2. Om fransstylisten inte har varit noga med att separera kundens egna fransar vid påbyggnad. Så att det inte blir 2-3 av kundens fransar i en ”knippe” vid tillförsel av påbyggnads-fransen. Det gör att när kundens egna fransar är i växtfasen att dem dras med “knippen” som det blir tyng och kundens egna fransar åker av.

3. Man måste tänka på att hålla fransarna så rena som möjligt, finns att köpa Frans Foam som man tvättar fransarna med den med hjälp av en pensel.

Har du tröttnat på påbyggnadsfransarna så dra inte av dom, gå tillbaka till salongen eller så kan du göra det själv hemma med vaselin/olja.

4. Att inte gnugga eller dra i fransarna. Har du tröttnat på dina fransar så går du till salongen där du gjort dem och ber dem att ta bort dem med hjälp av ett medel. Eller att du gör det själv hemma med vaselin eller olivolja.

Lägg en pad under ögat och på en annan pad tar du vaselin/olja och duttar på fransarna. Låt det ligga i ungefär 15-30 min sen tar du försiktigt med en ny pad och försöker känna om det följer med paden.

Om man är rädd för att ens ögon ska reagera mot limmet, för att man har känsliga ögon, men man vill ändå testa. Vad är ditt tips och hur jobbar du? 

Jag använder ett franslim för känsliga ögon som ingen har reagerat på.

1. Jag brukar rekommendera ett franslim för känsliga ögon, som jag har och som ingen någonsin reagerat på, hittills (knackai trä, haha).

2. Hade kunden varit osäker, hade jag testat att bygga på några enstaka fransar och bett kunden att gå hem och se hur det känns. Är det så att kunden ändå reagerar så ber jag dem att komma tillbaka så tar jag bort fransarna.

3. Jag har alltid konsultation med mina kunder. Innan jag gör fransförlängning så får man fylla i ett papper, där det bland annat finns en punkt – har du känsliga ögon eller tidigare regerat på limmet.

Vad är det man ska undvika när man har fransförlängning? 

1. Man ska undvika vatten på 24h, kommer du i kontakt med vatten på dessa 24h så kan du ta papper eller handduk och försiktigt dutta på de området av fransarna. Man ska även undvika att basta eller vara där det är ånga.

2. Inga ansiktsprodukter skall användas med olja. Oljan löser upp limmet som gör att fransförlängningen trillar av.

3. Undvik att sova på magen, gnugga ögonen eller allmänt röra vid fransarna på dem första 24h. Brukar säga till mina kunder att även inte borsta dem på 24h.

4. Dra aldrig i fransarna för då följer din egna frans med.

5. Ingen mascara när du har fransar.

Hur ofta behöver man fylla på fransarna ? 

1. Det är individuellt från person till person, hur ens egna fransar är, hur växtfasen av ens fransar är.

2. Jag rekommenderar till alla mina nya kunder att komma redan efter 3 veckor för att jag ska titta på hur fransarna är, samt i vilken växtfas dem är.

Ett stort tack till Eldina på Derma Salong i Malmö för att du tog dig tiden att svara på alla dessa frågor. Vill ni kika på hur mina fransar blev och ta del av erbjudande så kan ni läsa mitt inlägg – HÄR.

Följ:

3 Kommentarer

 1. Evelina
  18 oktober, 2018 / 1:46 e m

  Jätte bra intervju, kul att läsa.

  • Anna
   Författare
   18 oktober, 2018 / 4:16 e m

   Så glad jag blir att du gillar intervjun. Tänkte att det är kul med ett annat upplägg.

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?