Shoppa min stil

no products

Graviditetsvecka 40 & 6 dagar till kejsarsnitt

Graviditetsvecka 40 & 6 dagar kvar till kejsarsnitt.

Idag går jag in i graviditetsvecka 40 och har nu exakt 6 dagar kvar till beräknad datum för kejsarsnitt. Men det är också datumet han är beräknad att komma. Så detta är förmodligen min sista graviditets uppdatering.

Enligt appen är bebisen ca 51 cm lång och väger 3.39 kg i början av veckan. Jag tror att lilla V kommer vara lite mindre eftersom han enligt kurvan är pytte pytte lite under det normala. Det var exakt samma med Matteo, när han föddes var han 51 cm och vägde 3.23 kg. Han kom exakt på dagen han var beräknad.

Eftersom lilla V fortfarande ligger i säte så blir det ett kejsarsnitt och skulle han komma tidigare så blir det akut kejsarsnitt. Men kommer vi på torsdag nästa vecka och han har vänt sig så kommer dom att skicka hem oss. Det känns nästan som det värsta. Psykiskt ställa sig in på kejsarsnitt och allt med fastande och vad det nu innebär. Och sen få det avbokat.

Jag har redan börjat få rätt så kraftiga förvärkar, likt mensvärk som drar ut till vänster ben. Dessa förvärkar kommer och går. Men för övrigt mår jag bra, det är väldigt tungt och jag är rätt så trött på att vara gravid. Nu vill jag bara träffa denna lilla killen och gosa med honom.

Nu är fokusen att hålla mig lugn och inte stressa över något. Jag försöker samla mig och förbereda mig på att det kan bli kejsarsnitt men det kan också bli en normal förlossning. Det är lättare sagt än gjort men så ser situationen ut och jag måste helt enkelt anpassa mig hur det än blir. Graviditetsvecka 40 & 6 dagar till kejsarsnitt

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?