Shoppa min stil

no products

Graviduppdatering vecka 33

Graviduppdatering vecka 33.

Bebisen är nu 40 cm lång och väger ca 2 kg. Jag känner att det börjar bli trång med plats för honom i magen och han rör på sig konstant. Nu i slutet är det extremt viktigt att barnet rör på sig och att man känner rörelser, så det är skönt att han rör på sig.

Enligt gravidappen så håller barnet fortfarande på att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, ex att det är dag eller natt.

Jag mår bra och det känns skönt. Har haft extrema förvärkar vissa dagar som kommer och går. Och jäkla vad ont dom gör. Men enligt barnmorskan så är det väldigt vanligt att man får det dom sista månaderna eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen. Han ligger även jätte långt ner så jag har ett enormt tryck neråt som även trycker på skelettet. Men för övrigt mår jag bra, känner mig extremt tung men det är inte så konstigt. Inga märkliga cravings utan det är vattenmelon, jordgubbar och körsbär som gäller. Verkar vara något med röda frukter. Dom dagarna jag äter vattenmelon går jag på toa 100 gånger men det är så värt det.

Är det någon mer som hade kraftiga förvärkar dom sista månaderna innan ni skulle föda? Vid ett tillfälle tänkte jag men herregud kommer jag föda nu.

Graviduppdatering vecka 33

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?