Shoppa min stil

no products

Järntabletter som inte förstoppar

Järntabletter som inte förstoppar.

(Innehåller adlinks)

Det här med förstoppning under graviditet är väldigt vanligt. Jag har fått flera frågor om jag äter järntabletter och om jag är förstoppad. Under den första delen av graviditeten var jag jätte trög i magen. När barnmorskan rekommendera att jag måste börja äta järntabletter. Så jag kollade upp vilka järntabletter jag åt när jag var gravid med Matteo, för jag blev inte alla förstoppad av dom. Jag åt Hemofer plus (alltså den blåa INTE den gröna förpackningen). För som vi alla vet så har man en strulig mage under graviditeten och järntabletter gör det inte precis enklare.

Även denna graviditeten äter jag Hemofer plus och har inga problem med magen. Eller att mitt järnvärde är för lågt. Innan jag började med järntabletter så låg mitt järnvärde på 108 och barnmorskan sa jag får börja äta järntabletter och idag ligger den på 136. Jag tar 1 tablett om dagen.

Min barnmorska rekommenderade Sideral järntabletter. Och när jag väl tittade på priset på dessa blev jag chockad. 30 kapslar för 280:-, vilket betyder att du ska köpa 1 paket i månaden. Det blir rätt mycket pengar. Jag sa till henne att med min första son körde jag på Hemofer plus och det gick hur bra som helst och att jag skulle köra på samma denna gången.

Hemofer plus innehåller förutom järn även folsyra men även vitamin C för bättre upptag av järn. Jag tar 1 järntabletter om dagen och känner man att man behöver 2 så kan man ta det. Man får 60 tabletter för 57:- , ni hittar Hemofer Plus på apotek eller klicka på bilden nedan så kan man köpa på nätet.

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?