9   111
4   103
13   212
21   227
31   245
20   206
37   249
43   296
18   257
16   197

Senaste inläggen

 • Rea på Filippa K basplagg

  Rea på Filippa K basplagg
 • Graviduppdatering vecka 30 & att bli storebror

  Graviduppdatering vecka 30 & att bli storebror
 • Moheda träsandaler på Rea.

  Moheda träsandaler på Rea.
 • Rund spegel i Rosèguld

  Rund spegel i Rosèguld

De som inte visar upp sitt förhållande i sociala medier är lyckligare

Igår läste jag en artikel på metro ( HÄR ), där man gjort en studie – De som inte visar upp sitt förhållande i sociala medier är lyckligare. 

För att sammanfatta hela artikeln. Man menar på att lyckliga par behöver inte lägga ut minsta lilla detalj om deras förhållande för att visa alla andra hur bra de har det. De är tillsammans för att de vill det och för att de är lyckliga tillsammans. Därför behöver de inte bevisa deras kärlek inför alla andra. Deras förhållande bekräftar dom, de behöver inte söka bekräftelse hos andra. 

Personer som använder sociala medier mindre är lyckligare

En studie visade att personer som undvek Facebook under en veckas tid kände sig lyckligare. Depression är relaterat till sociala medier-användning på grund av att man jämför sig med andra. Även par kan göra jämförelser med andra par som alltid är ”såå lyckliga” och känna att deras förhållande inte är lika bra, spännande eller roligt. Dock visar inte sociala medier hela sanningen, eftersom att man själv väljer vad man vill att alla andra ska se. Källa: Metromode

 

Så vad tror du, är det så att de som inte visar upp sitt förhållande i sociala medier är lyckligare?

Detta är verkligen ett intressant ämne. Jag tror såklart att det här med sociala medier är en typ av bekräftelse. Men samtidigt så handlar allt om hur du är som person. Jag personligen är inte den typen av person. Bara för att jag ser ett foto med det fina lyckliga paret så sitter inte jag och tänker att dom har världens bästa förhållande. Eller när jag ser ett foto att jag undrar hur kan dom ha det så eller hur kan dom köpa det. Sådant berör inte mig. Men alla är vi olika och det är därför jag menar på att allt beror på hur man är som person. Jag ser inte upp till någon eller imponeras av någon/ något som ser fint ut på foto. 

Jag får ju en hel del frågor om inte jag kan visa upp mitt förhållande mer, och visst har jag också tänkt på det. Men samtidigt så väljer vi vad vi visar av vårt förhållande. Min sambo har själv inga sociala medier och vill inte heller ha det. 

Dela gärna med er av era tankar, alltid kul att höra vad andra tycker och tänker.

Följ:
Dela inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?