Shoppa min stil

no products

Recept: Fisksoppa med fänkål 7 SmartPoints

Vi kör Viktväktarnas matkasse och är super nöjda. Nu får ni 75:- rabatt på valfri matkasse tom 5 mars (gäller ej Flexkassen). Klicka HÄR (adlink).

Men iallafall, vill passa på att tipsa om denna super goda fisksoppan som är ett recept ur matkassen.

Fisksoppa med fänkål

4 personer

40+ min

INGREDIENSER:

1 gul lök

1 fänkål

1 vitlöksklyfta

2 tsk rapsolja

1 förp hela konserverade tomater

1 msk tomatpuré

2 dl vitt matlagningsvin

5 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

1 apelsin

1 tsk torkad timjan

2-3 tsk socker

1 tsk salt

2 krm peppar

1-2 droppar tabasco

500 g lax

4 fullkornsbaguetter (à 50g)

Aioli

4 msk lättmajonnäs

1-2 tsk dijonsenap

1-2 vitlöksklyftor

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och strimla lök. Strimla fänkål. Skala och skiva vitlök tunt. Bryn allt glansigt i olja i en stor gryta.

2. Dela tomater i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med tomatjuicen från förpackningen. Tillsätt tomatpuré, matlagningsvin, vatten, buljongtärningar, rivet apelsinskal, apelsinsaft, timjan, socker, salt, peppar och tabasco. Sjud på svag värme 30 minuter.

3. Skär laxen i kuber. Ta av soppan från plattan och lägg i laxen och låt fisken tillagas några minuter på eftervärme.

4. Blanda majonnäs, dijonsenap och pressad vitlök till en aioli. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera soppan med aioli och en bit bröd.

Tips!

Var uppmärksam så att laxen inte läggs i för tidigt för då blir den lätt torr. Det gör inget om det finns lite kärna kvar i mitten av bitarna.

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?