Shoppa min stil

no products

Husköp & dålig mäklare

Husköp & dålig mäklare.

Oj oj, vet knappt vart jag ska börja. För en tid sen hittade vi ett hus som vi gillade och efter att ha varit på visning så gillade vi huset ännu mer. Det var ett nybyggt hus. Totalt fanns det 4 exakt likadana hus och 3 var redan sålda. Ett av husen var redan besiktat, så vi frågade mäklaren vad som uppkommit i handlingarna från den besiktningen. Vår mäklare som jobbar på Fasighetsbyrån i Sjöbo, Emelie J Falkman gick igenom de “små fel” och brister som fanns i de andra huset men hon tog inte upp den största risken!

Enstegstätad fasad 2018!

Efter informationen vi fått mäklaren bestämde vi oss för att det här låter bra. Vi köpte huset med ett klausul avtal där vi skulle besikta det först. Allt med kontrakt skrivningen skulle gå snabbt. Vi tog in en extern besiktningsman. När mäklaren fick veta att vi skulle besikta huset, berättar hon att det kan hända att besiktningsmannen blir förvirrad med fasaden och kan tro att det är en enstegstätad fasad. För det hade han första besiktningsmannen trott. Men säljaren skulle skicka ritningar och handlingar som skulle visa på att det inte var en enstegstätad fasad. Vi reflektera inte längre kring det utan litade på henne.

Efter att vår besiktningsman besiktat huset så ville han ha in fler handlingar och ritningar på fasaden. Detta var en ny metod från Tyskland och där hade aldrig byggts hus med denna typen av fasad i Sverige. Besiktningsmannen hade 25 års erfarenhet och la ner jätte mycket tid på att forska om fasaden. Han kom fram till att det är en enstegstätad fasad.

Fasader

Tunnputs på träfiberskiva ovan träregelstomme, s.k. enstegstätad fasad enligt bedömning.

Säljaren kunde inte komma in med fler handlingar som tyder på att det inte är en enstegstätad fasad. Alla handlingar vår besiktningsman fått in visade att det var en enstegstätad fasad.

Enstegstätad fasad slutade man bygga i Sverige år 2008 eftersom det uppkommit mögel och fukt i denna typer av fasad. Så att Stenvillan, som företaget heter, år 2018 bygger denna typen av fasad är otroligt dåligt.

Dålig mäklare.

Vi blev ju riktigt förbannade eftersom mäklaren har en upplysningsplikt och vi kände inte att hon fullföljde den. Hennes chef påstår att hon inte har någon skyldighet att gå igenom dom andras besiktningsprotokoll med oss och det kan jag köpa. Men varför gick hon igenom det men tog bara upp de små felen och inga risker med fasaden. Att det fanns risk för mögel och fukt uppkom tydligt i besiktningsprotokollet.

Skulle vi vetat detta redan från början skulle vi tackat nej direkt och inte ens gått vidare med en besiktningsman. Vi känner oss förda bakom ljuset av Emelie J Falkman.

Som tur är hade vi avtal med klausul och kunde häva vårt köp. Men vi hade ändå lagt ner så mycket energi. Känns verkligen som mäklaren Emelie J Falkman ville bara sälja på huset.

Husköp & dålig mäklare

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?