Shoppa min stil

no products

RECEPT- Italienska färsbullar med korngryn

Varannan vecka kör vi på Lågkolhydratkassen från Mat och Ro, anledningen varför vi just valt Mat och Ro är att nästan allt är närproducerat till den mån det går. Nu när man har barn har man blivit mer medveten och noggrann.

Dessutom har ni läsare 200:- rabatt på valfri matkasse hos Mat och Ro när ni uppger annasblogg i kassan. 

Jag tycker det är så otroligt smidigt med matkasse under vardagarna. Idag blev det Italienska färsbullar med korngryn.

Ingredienser:

  • 4 port korngryn
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk torkad oregano
  • Ca 600 g blandfärs
  • 1/2 dl grovt ströbrod
  • 1 ägg
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 spetskål
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Gär så här:

  1. Koka korngrynet enligt anvisningarna på paketet.
  2. Mixa tomaterna med 3/4 av vattnet, sirap, salt, svartpeppar och oregano.
  3. Blanda färs, ströbröd, ägg, resterande vatten, balsamicovinäger och spiskummin. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Rulla köttbullar och stek i olivolja så det får fin färg. Häll på tomatsåsen och sänk värmen. Låt allt koka till köttbullarna är klara, 10-15 min.
  5. Strimla purjolöken och skölj, strimla kålen fint. Stek avhällt korngryn i olivolja med purjolök och kål tills det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Servera köttbullarna med det stekta korngrynet.

 

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?