Shoppa min stil

no products

Att vara mamma

Nu har jag varit mamma i lite mer än 14 dagar och det känns helt underbart. Känns fortfarande overkligt att man är förälder nu och att lillkillen är vår lilla kille 😃 Både jag och mannen kan fortfarande sitta och bara titta på honom. Mamma känslan går inte att förklara i ord och samtidigt som det är underbart så är det lite läskigt, och med läskigt menar jag det starka kärleksbandet man känner till sitt barn. Redan nu känner jag att när han börjar gråta och man vet att han bara är trött så kan jag bara inte lämna honom i sängen utan måste ta upp honom. Både jag och mannen skulle göra allt för detta lilla liv.
Eller när jag första gången la honom i sin säng (fast i babynestet) då vi skulle sova så kändes det i hjärtat. Jag tänkte direkt i mitt huvud han har legat i min mage i 9 månader och varit mig nära och nu ska jag lägga honom i en annan säng. Det är väl hormonerna som spökar nu, men jag fick komma över den känslan. Jag och mannen bestämde oss att vi inte ska honom mellan oss i babynestet under natten för man vet aldrig, även fast vi tror att vi sover lugnt så vill vi inte ta några risker. Han vaknar pigg och glad klockan 06.00 och då lägger vi honom mellan oss i babynestet så vi kan sova lite extra 😃 Dom första nätterna var sjukt jobbiga, jag kunde inte sova ett blund då jag hela tiden gick upp och tittade till honom så fort han gjorde ifrån sig minsta lilla ljud.
Vi ska ju inte glömma sömnen. Då min lilla kille vill amma var annan timme på natten så är det bara att stiga upp och ge vår lilla prins mat. Han ammar i ca 10 minuter och sen somnar han direkt. Sen tar mannen över honom på morgonen och tar hand om honom så jag kan sova lite till och även under dagen så tar mannen hand om honom så jag kan sova en stund. Vi är ett riktigt grymt team, kommer dock kännas väldigt konstigt när mannen ska börja jobba och jag ska vara själv med honom. Men som tur är så kommer det dröja ett tag till då han har tagit en månads semester för att vara med oss 😃
Vår lilla prins är det bästa som hänt oss och visst ändras livet när man får barn men bara till det positiva. 

  
 

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?