Shoppa min stil

no products

Bestämmer vi över vår kropp?

Bestämmer vi över våra kroppar?

Igår skrev jag ett inlägg om att min son ligger i säte och att jag inte kommer att göra ett vändningsförsök. Men efter dagens barnmorska besök och enligt min barnmorska. Så har man inte mycket att säga till om utan att “dom” kräva att man gör ett vändningsförsök. Jag blev riktigt förbannad och mena på att det är faktiskt min kropp och jag bestämmer vad jag ska göra och ingen annan. Hon sa till mig att hon hade ett fall med en tjej som vägra göra vändningsförsök. Och “läkarna” sa att hon får föda i säte och det sluta med att tjejen fick göra akut kejsarsnitt.

Barnmorskan mena på att det är bättre vi bokar ett vändningsförsök och jag åker dit och vägrar på plats. Medlet man får vid vändningsförsök har bland annat biverkningar att man skakar och får hjärtklappningar. Jag har rätt mycket hjärtklappningar i vanliga fall som skrämmer mig men som jag lärt mig leva med och handskas med det. Jag vägrar ta risken med vändningsförsök och kommer stå på mig.

Vem bestämmer över vår kropp?

Inte ens min sambo som är en stor del av denna graviditeten bestämmer vad jag ska göra utan har sagt till mig att jag ska göra det som känns bäst. Och sen ska det komma läkare som ska bestämma vad jag ska göra. Absolut inte, kommer jag aldrig acceptera och det gör mig så förbannad. Till och med barnmorskan mena på att man gör vändningsförsök för att det kostar mindre än kejsarsnitt. Är så himla trött på allt det här som kostar pengar. Och man ska ta dom enkla utvägen för att det ska bli en så liten kostnad som möjligt för staten.

Jag kommer skriva ett inlägg om ett medel man använder på kvinnor när man sätter igång förlossningen som är livsfarligt. Detta medel använder man vid abort. Inlägget kommer lite senare ikväll.

För att vara ärlig så tycker jag att det är sjukt att jag som kvinna inte har något val. Utan man blir i princip “tvingad” att gå till den här bokade tiden för vändningsförsök. Och där ska man sedan prata med dom här läkarna och övertala dom att man inte vill för att man är rädd. Barnmorskan menar på att skriver hon en remiss att jag inte vill så kommer dom bara lägga den åt sidan och säga att jag inte har något val. Vad är det för samhälle vi har hamnat i, varför får jag inte som kvinna bestämma vad som känns bäst för mig och mitt barn? Blir så förbannad.

Men en sak är klar, jag kommer stå på mig och dom får köra sina principer. Ingen kan garantera mig att inget händer med mitt barn under vändningsförsöket och jag kommer inte ta några risker.

Bestämmer vi över vår kropp?

Följ:

2 Kommentarer

 1. Alexandra
  23 juli, 2019 / 8:18 e m

  Hoppas det går fint, glöm inte och ta din man med dig. Trots att det är 2019 så krävs det att man har en man med för de ska lyssna. Fick tipset av min barnmorska ??

  • Anna
   Författare
   23 juli, 2019 / 8:23 e m

   Tack snälla för tipset. Helt sjukt att det ska vara så år 2019. ??

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?