Shoppa min stil

Manolo
Parfym
Jo Malone parfym
Jo Malone badolja
Gucci puder
Gucci läppstift
Gucci läppstift
Gucci puder
Gucci läppstift
YSL parfym
YSL parfym
Locktång
Varmluftsborste
Örhängen
Klänning
Beige kappa
Svart kappa
Brun blus
Blus
Pyjamas
22   116
44   247
30   289
33   277
31   333

Influencers – Sluta med lönedumpning.

Influencers – Sluta med lönedumpning.

Anna & Maria diskuterar fortsätter och ni kan läsa Marias inlägg som publicerat samtidigt som mitt. Vårt nästa tema handlar om företag som utnyttjar influencers och influencers som lönedumpar. Dessa två hör ihop.

Influencers har idag blivit ett yrke. Flera lever på det och andra har det som hobby, men tjänar pengar. Allt fler företag välja influencer marketing och vill promota sig via influencers. Ett perfekt tillfälle och verktyg att marknadsföra produkter.

Man ska ha betalt för jobb.

Vi har de företag som jobbar med influencer markering som får så mycket beröm i media att de gör ett grymt jobb. Och de gör de säkert. Men dessa företag skickar ut produkter som knappt är värda något till influencers för att de ska promota produkten. Enligt marknadsföringslagen ska dessa influencers märka ut inlägget och skatta. Viket betyder att de får betala för en produkt som de fått. Jag tycker detta är helt sjukt att man väljer att ta en produkt som knappt är värd något och så lägger man ner en massa jobb utan att få betalt. Man får istället själv betala, eftersom man ska skatta.

Men hur många är det som skattar? Jag har ingen statistik för detta men jag kan tänka mig att det inte är många. Varför ska man göra ett jobb gratis? Jag personligen är väldigt nog och tar alltid betalt för de jobb jag utför.

Influencers – Sluta med lönedumpning.

För guds skull, ta betalt för de jobb du utför och skuta med lönedumpning. Vi kan tjata på de företag som gör denna typen av influencer marketing som ex Buzzador och Boostified. Men de kommer fortsätta så länge det finns influencers som tackar ja till detta. Om du nu vill ta den här barsen eller soppan, så fakturera för jobbet. Du ska ju ha betalt för ett jobb du gör. Sluta jobba gratis.

Tänk på all den tid du lägger ner, skriva om produkterna och ta bilderna. Sen dessutom gör du gratis reklam som i vanliga fall kostar flera hundra om man exempelvis ska annonsera via Google. Så länge det finns dom som tackar JA, kommer detta att fortsätta.

Influencers - Sluta med lönedumpning.

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?