Shoppa min stil

no products

Såhär mår jag efter kejsarsnitt.

Såhär mår jag efter kejsarsnitt.

Hej raringar.

Tänkte jag skulle skriva lite om hur jag mår efter mitt kejsarsnitt. För er som vill läsa om min förlossnings berättelse kan göra det – HÄR -.

Kejsarsnittet

Jag ville föda Valentino vaginalt (precis som jag hade fött min första son) men eftersom han låg i säte blev det kejsarsnitt. Jag var extremt rädd och nervös inför och efter kejsarsnittet. Man har ju hört om en och en annan skräckhistoria. Min allra största rädsla var att jag inte skulle kunna ta hand om mitt eget barn efter kejsarsnitt. Samt att det skulle göra fruktansvärt ont.

Dom första 3 dagarna var värst. Jag fick väldigt bra medicin och hade inte så jätte ont. Den första dagen hade jag mest ont och plus att jag förlorade mycket blod och kände mig extremt svag. Det värsta är att ta sig upp och ner i sängen, känns som att stygnen ska lossna och allt ska ramla ut. Jag fick ha Valentino i sängen hos mig på en kudde i huvudhöjd. Och så fort jag skulle amma honom så hissade jag upp sängen och drog ner kudden. Det var mycket enklare än att behöva resa sig ur sängen varje gång.

Mådde mycket bättre.

Men på söndagen mådde jag mycket bättre och slutade helt med morfintabletter, sista fick jag lördag natt (opererades torsdag). Jag fick information om att när jag kom hem så ska jag ta 2 alvedon varje 6:e timme och 1 Ipren varje 8 timme. Jag är inte riktigt förtjust i att ta medicin och slutade med det efter 2 dagar. Gick jätte bra. Visst hade jag lite ont men det var en smärta jag klarade av.

Måste vara ärlig och säga att jag återhämtade mig väldigt snabbt. Jag mår jätte bra och var ute och fikade bara 4 dagar efter min operation. Trots att jag förlorade 1,3 L blod så mår jag bra. Jag behövde inte blodtransfusion eftersom mitt blodvärde var extremt bra. Jag åt både järn och vitamin för gravida under hela graviditeten.

Det är såklart väldigt individuellt hur man återhämtat sig. Enligt läkarna, ju snabbare du kommer upp på fötterna desto snabbare läkare du. Jag reste mig upp bara 4 timmar efter min operation. Jag skulle fantamej resa mig och klara detta själv, vilket jag också gjorde.

Hela kejsarsnitt upplevelsen var fin trots nervositet. Personalen var super trevliga och höll oss uppdaterade. När Valentino togs ut och fick ligga på mitt bröst en stund. Så tog dom iväg honom för att mäta och väga, jag fick följa allt på en monitor tv. Det tyckte jag var väldigt fint.

Så till alla er som oroar er för kejsarsnitt så kan jag bara säga att jag har testat både föda normalt och kejsarsnitt. Nu i efterhand tycker jag att kejsarsnitt var “enklare”. Visst det gör ont men det gör en vanlig förlossning med. Du blir inte sängliggandes om du själv inte vill det (förutsatt att allt går bra). Men som sagt allt är individuellt och detta är min upplevelse.

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?