Shoppa min stil

no products

Sminkguide – steg för steg

Sminkguide – steg för steg (innehåller affiliatelänk).

Jag tänkte tipsa steg för steg vilken del man ska ta först respektive sist vid sminkning. Allt är såklart individuellt och detta är bara ett tips.

Jag börjar alltid med att rengöra huden och boosta den med en massa fukt innan jag lägger på sminket.

Steg för Steg.

Steg 1 Primer.

Efter att du rengjort ansiktet så tar du på primer. Jag använder primer får att få en mer jämnare hudton och att sminket ska fästa bättre samt motverka en glansig yta.

Det finns en del primer ute på marknaden och jag tänkte tipsa om två stycken. En grymt lyxig och fin primer från Chanel – Le Blanc De Chanel och en budget variant som också är riktigt bra från Smashbox – Photo Finish.

Steg 2 Concealer.

Concealer använder man för att dölja. Det finns olika concealers och olika färger beroende på vad man vill dölja. Jag använder concealer för att dölja mörka ringar under ögonen. Själv använder jag Kat Von D Lock- it concealer. Den är riktigt grym. Jag har testat en hel del olika concealers och denna är helt klart bäst på marknaden.

Steg 3 Foundation.

Jag använder en flytande foundation från Estée Lauder Double Wear stay in place foundation. Foundation använder man för att jämna ut hudtonen och för att täcka skavanker i ansiktet.

Det är viktigt att du väljer en foundation som passar din hudton. Ofta ska foundation vara en nyans ljusare än kroppen, för att inte lämna några synliga linjer. Man kan testa foundationen på halsen och då ska den inte alls synas. Är man torr i huden så passar en flytande foundation bäst och har man fetare hud kan en puderform funka.

Steg 4 Puder.

Jag använder puder efter foundation för att på en mer solbrun lyster. Den jag använder kommer från Kicks – Bronzing powder. Puder används för att fästa resten av sminket på plats. Det finns också speciellt puder om man blir extra glansig under dagen som motverkar det glansiga.

Steg 5 Eyeliner.

Nu använder inte jag eyeliner men om man gör det så ska den användas intill franslinjen. Detta skapar en intensiv blick och formar ögat.

Steg 6 Mascara.

Jag använder inte heller mascara eftersom jag har fransförlängning. Men när jag använde Mascara så körde jag alltid på Sensai – 38 grader Volumising mascara.

Den absolut bästa mascaran på marknaden. Kladdar inget alls då man tvättar av den i 38 graders vatten. Så du kan bada i stranden utan att den kladdar.

Steg 7 kajal.

Jag använder en ljusbeige kajal för att få en mer fräsch look och öppna upp ögonen. Tänk på att om du använder en mörkare kajal så ser ögonen mindre ut. Kajal använder du i ögats vattenlinje (innan ögonfransarna).

Steg 8 Ögonskugga.

Ögonskugga används för att skapa ett djup eller illusion av ett större öga. Det är sällan jag använder ögonskugga eftersom jag har fransförlängning. Viktigt att tänka vilken ögonfärg man har så man kan välja rätt färg på skuggan.

Steg 9 Ögonbryn.

Jag använder ögonbrynsgel från Kicks. Gillar att den både ger färg men också formar/kammar till brynen.

Steg 10 Läppstift/ läppglans.

Näst sist applicerar du på läppstift eller läppglans. Jag har en hel del favoriter och under kategorier LÄPPSTIFT hittar ni några av mina favoriter.

Steg 11 Rouge.

Sist men inte minst, rouge. Jag använder Chanel Glow sheer color stick och jag älskar den. Man får den perfekta färgen och glowen. Med rouge kan du framhäva dina kindben.

Sminkguide - Steg för steg

Följ:

1 kommentar

  1. 17 juni, 2019 / 10:28 f m

    Bra guide med tips och tankar.

    Hoppas dock att det inte behövs concealer för att dölja mörka ringar under ögonen utan att nattsömnen är tillräcklig.

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?