Shoppa min stil

no products

Influencers – därför ska du ta betalt!

Influencers – därför ska du ta betalt för det jobb du gör.

Efter lite förfrågningar till Anna & Maria diskuterar så har jag och Maria skrivit ihop lite vad som gäller som influencers och vad som är bra att tänka på.

I år släppte skatteverket tydliga riktlinjer som gäller influencers och det kan ni läsa mer om HÄR. Om du läser skatteverkets riktlinjer så förstår du direkt varför du ska ta betalt för jobbet du utför som influencer ink produkter du får. Om du redan inte visste om det så ska du betala skatt på alla varor och tjänster du får. Viktigt också att inte glömma och märka ut inläggen som är samarbeten. Detta är enligt marknadsföringslagen.

Influencers – därför ska du ta betalt!

I de fall där du tar emot varor som betalning så betalar DU som influencers skatt på varorna och  företaget får syns på din sida. Här ska du var väldigt noga med att faktiskt ta betalt för det jobb du lägger ner. Företaget syns i dina kanaler och plus att du ska skriva om dom och ta bilder. Vilket betyder att det är DU som betalat. Är det något företag man verkligen velat samarbeta med och tycker det är värt att ta emot produkter som betalning. Så ska man vara medveten om att man får skatta för produkterna.

Både jag och Maria driver våra sociala medier som enskild firma och har revisorer som sköter vår deklaration. Jag anlita min revisor så fort jag starta min enskilda firma. För mig är det värt att lägga dom pengarna på revisorn då tid är pengar och ska jag sitta och lägga in allt tar det mig 10 gånger längre tid än en revisor. Och sen har revisorn koll på det mesta och man kan ställa frågor.

Läs Marias inlägg HÄR.

Följ:
Dela inlägget

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?