Shoppa min stil

no products

Mitt planerade kejsarsnitt del 2


Mitt planerade kejsarsnitt del två.

Ni som vill läsa första delen gör det – HÄR-.

Efter att lillkillen kommit ut så skulle dom sy mig, det skulle ta ca 35 minuter. Men det blev inte riktigt så. Efter ca 50 min ringde dom in en annan läkare. Då förstod jag att allt inte var som det skulle. Jag minns att jag frågade vad som händer nu. Fick informationen att min livmoder ville inte dra ihop sig. Efter ca 2,5 timmes operation, där jag förlorade 1,3 L blod så blev det en lyckas operation.

Förlorade blod.

Jag vara så rädd under dessa timmar. Men jag lyckades hålla mig lugn och tänkte bara på att få träffa min lilla kille. Jag hörde när dom räknade hur mycket blod jag förlorar och beställde in extra blod. Men eftersom mina blodvärden var bra så bestämde man sig för att avvakta med att ge blod.

Efteråt körde dom ner mig till mina killar. Eftersom hela min kropp darra och höll på så ett tag, så kunde jag inte hålla min lilla kille. Till slut fick jag medicin så att kroppen skulle sluta darra. Direkt efter operationen kom dom med morfintabletter, dessa skulle jag få dom första 48 timmarna.

Jag var så otroligt törstig och drack hur många kannor vatten som hels. Jag hade även extremt ont direkt efteråt och fick smärtstillande. Men det tog lite tid innan tabletterna började verka. Jag kände mig jätte yr och mådde så illa och så kände jag i två dagar. Inte så konstigt med tanken på hur mycket blod jag förlora. Hade jag inte förlorat så mycket blod så hade jag sluppit yrseln och illamåendet.

Spinal.

Minns även att under operationen, att jag sa till läkarna att jag började få min känsel tillbaka. Jag kunde röra mina ben lite mer samt att jag började känna stickningar. Då gav dom mig något för att förlänga smärtstillande.

Den första dagen var värst. Jag hade extremt ont och skulle på kvällen försöka resa mig. Det klarade jag av men var så rädd för att svimma. Det svåraste var att resa sig från sängen och sträcka på mig. Det kändes som att det strama i hela magen och att alla inälvor skulle ramla ut.

Men personalen var super trevliga och så hjälpsamma. Jag är verkligen så nöjd med BB i Malmö och även min första son är född där.

Idag är det 8 dagar sedan jag gjorde kejsarsnitt och jag mår otroligt bra. Tycker att jag har återhämtat mig extremt bra. Jag fick åka hem redan dagen efter men valde att stanna då jag fortfarande kände mig yr och var lite rädd. Men det var inte alls så farligt som jag trodde. Ska berätta mer om det i ett annat inlägg, för annars kommer detta inlägg bli hur långt som helst.

Följ:

Lämna gärna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Looking for Something?